Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouw ziekenhuis Maas en Kempen begonnen

Gerelateerde onderwerpen :

Bouw ziekenhuis Maas en Kempen begonnen

Op het grondgebied van de stad Maaseik is het officiële startschot gegeven voor de bouw van het ziekenhuis Maas en Kempen. Het gaat om een project van 110 miljoen '. Het bouwconcept bestaat uit vijf grote bouwdelen en wordt volledig geïntegreerd in het omliggende landschap. De opening is gepland in het voorjaar van 2017.

'Dit eerste laagbouwziekenhuis in Vlaanderen zal in de toekomst alle ziekenhuisactiviteiten van de campussen in Bree en Maaseik concentreren op één site. Op een oppervlakte van 32.000 m² is plaats voor 226 bedden. De werkzaamheden zijn vier maanden geleden begonnen en verlopen volgens schema', verklaren algemeen directeur Jan Valgaeren en voorzitter Koen Torfs van het ziekenhuis Maas en Kempen.

Het ziekenhuis wordt opgetrokken aan de Diestersteenweg ter hoogte van de Schuurstraat in Maaseik. De nieuwe campus krijgt gebouwen in lichte witte gevels, met accenten in natuurlijke kleuren, waaronder houtbruin. Dat geeft een moderne, frisse uitstraling en komt de integratie van het gebouw in de groene omgeving ten goede. De gevels worden grotendeels bepleisterd, maar er zullen ook lichtgekleurde metalen panelen worden gebruikt, die eenvoudig te onderhouden zijn.

Bomen

In de omgeving van de campus komen streekeigen bomen en planten. In totaal gaat het om meer dan 50.000 bomen (laag- en hoogstammen), struiken, planten, bloemen en grassen. Deze zullen rondom het gebouw een rustgevende groene ruimte met wandelpaden en een revalidatietuin vormgeven. De aanplanting van allergene bomen blijft zoveel mogelijk beperkt.

De stad Maaseik en het Agentschap Wegen en Verkeer (AGW) zijn de eindverantwoordelijken voor de verkeerssituatie op de openbare weg. AWV ontwerpt het plan om de toekomstige verkeersafwikkeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Er komt geen rotonde aan de ingang van het ziekenhuis aan de Diestersteenweg. Volgens het AWV vormen verkeerslichten hier de meest geschikte optie. De gedetailleerde plannen over de aansluiting van de campus met de Diestersteenweg worden momenteel door het AWV opgemaakt. Het ziekenhuis zal tevens op een veilige manier bereikbaar zijn per voet en fiets. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels