Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouw Waterfront-torens in Waregem start dit voorjaar

Gerelateerde onderwerpen :

Bouw Waterfront-torens in Waregem start dit voorjaar

De bouw van de woontorens van het prestigieuze Waterfront-project in Waregem begint in het voorjaar van 2019. De projectontwikkelaars ION, Steenoven en Alheembouw zijn momenteel bezig om de start van de eerste werkzaamheden in gereedheid te brengen. De eerste bewoners worden in de loop van 2022 verwacht.

De woontorens van Waterfront zullen de skyline van Waregem hertekenen. Het bouwproject telt dertien bouwlagen, goed voor een hoogte van 45 m. Ook de opvallende Y-structuur is ongezien voor een stad als Waregem. De afwerking van de gevels in natuursteen en de unieke kartelvorm van de terrassen versterken nog eens de architectuur.

De woontorens kregen als namen Ascot en Windsor, een subtiele knipoog naar de legendarische Britse paardenraces. Ook Waregem heeft met de bekende Waregem Koerse een rijke geschiedenis in de paardensport. In totaal zullen de torens Ascot en Windsor 120 appartementen tellen met een grootte van 70 tot 260 m². De verkoopprijzen starten vanaf  180.000 €. Elk appartement  beschikt over een ruim terras, vaak met een panoramisch vergezicht.

Enkele appartementen krijgen zelfs een uniek winterterras. Dankzij de ‘accordeonramen’ kan je, afhankelijk van het weer, het terras ofwel afschermen ofwel volledig open zetten.

Zo kunnen de bewoners het hele jaar genieten van hun buitenruimte. De grootste blikvangers van Waterfront zijn echter de ruime penthouses met zwembad.

ION, Steenoven en Alheembouw trekken voor dit project volop de kaart van ecologisch, kwalitatief en duurzaam wonen. Zo zullen alle appartementen voorzien worden van een centrale stookplaats die alle bewoners van warm water, verwarming en koeling zal voorzien. Die wordt uitgerust met de meest efficiënte technieken, waaronder een warmtepomp met grondboringen, een warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen. Het resultaat is een uiterst efficiënte energieopwekking. Zo stoot het gebouw 35% minder CO2 uit.

Waterfront is een totaalproject waar wonen, werken, verblijven en recreatie samenkomen. De eerste fase bestaat uit een kantorencomplex op de hoek van de Zuiderlaan en de Meersstraat. Twee woontorens en een hotel vormen de tweede fase van Waterfront. In het voorjaar wordt dus gestart met de bouw van deze torens. Daarnaast is op de site ook plaats voor een hotel dat zal worden ingevuld door Parkhotel, dat uitbreidt naar Waregem met 72 kamers. Volgens de planning zal het hotel de deuren openen in de loop van 2021.

ION is een projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder uit Waregem die de nadruk legt op zowel kwalitatief hoogstaande architectuur als duurzaamheid van het ontwerp. Hun projecten zijn geografisch verspreid over heel België. ION is gespecialiseerd in gemengd complexe projecten, een combinatie van residentieel en commercieel vastgoed.

Steenoven, een projectontwikkelaar en -coördinator met meer dan 25 jaar ervaring, werkt vanuit het Accent Business Park in Roeselare. Duurzaam bouwen en ethisch ondernemen in een ecologische, verantwoorde omgeving zijn voor Steenoven weloverwogen en strategische keuzes. Het bedrijf realiseert met een multidisciplinair team van financiële, juridische en technische experts zowel woningen en appartementen als commerciële vastgoedprojecten en publiek-private samenwerkingen. De R-Plaza aan de Rijksweg in Roeselare en het Mercure Hotel in het Accent Business Park zijn enkele van hun recente projecten.

Alheembouw uit Oostnieuwkerke ontplooit zich in de private, industriële en publieke sector als duurzame bouwpartner en projectontwikkelaar. Hun activiteiten zijn verdeeld over vier sectoren: publiek-private samenwerking, industriebouw, retail en dbfm-projecten. Het bouwbedrijf Alheembouw nv  werd opgericht in 1970 en beschikt over een erkenning klasse 8, categorie D. Als algemene aannemer en ontwikkelaar kan Alheembouw ieder bouwproject aan, zowel nieuwbouw als renovatie van openbare, residentiële en commerciële gebouwen, kantoren, industriële complexen en infrastructuurwerken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woonzorgproject en sociale woningen op site Vanhassels in Zele

Woonzorgproject en sociale woningen op site Vanhassels in Zele

De Vlaamse regering heeft zopas op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits de wijziging van de plannen voor de herontwikkeling van de voormalige site Vanhassels in Zele goedgekeurd. Voor het terrein werd een brownfieldconvenant[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Meer artikels