Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouw sporthallencomplex Eeklo start in juni

Gerelateerde onderwerpen :

De werkzaamheden aan het sporthallencomplex in de Burg. Lionel Pussemierstraat in Eeklo starten in juni. Twee jaar later moeten het nieuwe zwembad, een nieuwe kinderopvang (bko) en een vernieuwde sporthal in gebruik genomen worden (zie Bouwkroniek van 12 februari 2016, blz. 28). De thv Artes Depret-Artes Roegiers uit Zeebrugge haalde de aanneming binnen voor een bedrag van 9.476.689,96 '. De raming lag bijna 500.000 ' hoger. De uitvoeringstermijn voor de totale opdracht bedraagt 350 werkdagen.

Drie fases

De opdracht omvat drie fases. De eerste fase bestaat uit de oprichting van de technische lokalen en de berging van de turnzaal en begint in juni. Dit deel moet uitgevoerd worden in hoogstens 70 werkdagen (tot begin november). In deze fase zal het sportcomplex nog open blijven.

Fase 2 omvat aanpassingen aan het huidige sportcomplex en loopt van begin november tot eind 2016 (hoogstens 30 werkdagen). In deze periode zal de sporthal niet bruikbaar zijn. Begin januari 2017 start fase 3 (250 werkdagen), die de afbraak van de kleedkamers en de cafetaria omvat en de realisatie van het nieuwe zwembad en de bko voorziet. Ook dan is de sporthal open voor gebruik.

Geen pps

De werken worden geleid door beheers­partner Farys|TMVW. In 2012 werd de exploitatie van de Eeklose sportinfrastructuur namelijk in handen gegeven van TMVW (nu Farys|TMVW). Toen werd een dossier voor een nieuw zwembad ingediend en goedgekeurd bij het Vlaams sportinfrastructuurplan. De pps-formule bleek evenwel niet de meest geschikte exploitatieformule voor de geclusterde infrastructuur en de aanvraag werd teruggetrokken. In 2013 werd opnieuw een dossier ingediend voor subsidie, maar dat bleek te weinig bovenlokaal. De tweede aanvraag in de tweede oproep van Vlaams Sportminister Muyters werd wel aanvaard, met een toelage van 750.000 ' tot gevolg. Uiteindelijk kon studiebureau ESSA uit Diest de plannen concretiseren, in samenspraak met Farys|TMVW en de stedelijke diensten.

Krachttraining

Het nieuwe zwembad wordt aangebouwd aan het sporthallencomplex waardoor de exploitatie in één geclusterde infrastructuur kan verlopen. Het zwembad wordt een driebadenconcept met een sportbad van 25 bij 16,5 m met beweegbare bodem, een doelgroepenbad van 16,5 bij 8,5 m en een peuterbad met waterdiepte van 25 cm en 45 cm. In één beweging worden ook alle sanitaire installaties van de sporthallen mee vernieuwd en worden nieuwe kantoren, een nieuwe zaal voor krachttraining, een nieuwe cafetaria en nieuwe danszalen gebouwd. Innoverend en uitermate interessant is de clustering met een buitenschoolse kinderopvang voor 100 kinderen die wordt gebouwd in het hart van het nieuwe complex en die aansluit op basisschool De Wegel die zich op 150 m afstand bevindt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft drie plaatsingsprocedures opgestart voor de aannemingswerken aan de eerste stelplaatsen voor elektrische bussen. De raad van bestuur heeft de selectieleidraden goedgekeurd voor de werken in de stelplaatsen[…]

17/05/2022 | De LijnStelplaatsen
Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Meer artikels