Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouw- of woonpremie aanvragen kan in Leuven enkel nog digitaal

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Bouw- of woonpremie aanvragen kan in Leuven enkel nog digitaal

Een bouw- of woonpremie aanvragen op papier kan niet meer in Leuven. Wie niet over een computer of internet beschikt of hulp nodig heeft, kan een afspraak maken met de betrokken dienst om de aanvraag samen met een ambtenaar in te dienen.
 

 

Op de nieuwe website premies.leuven.be kunnen Leuvenaars eenvoudig een bouw- of woonpremie aanvragen en die aanvragen daar ook opvolgen. Het is de bedoeling dat op termijn alle premies op die manier kunnen worden aangevraagd.
 
“Je kon een bouw- of woonpremie al een hele tijd via een webformulier aanvragen, maar de verdere afhandeling van de premie verliep niet digitaal. Via premies.leuven.be kan je niet alleen online een aanvraag doen, maar ook lopende aanvragen opvolgen. Je zal op elk moment de status van je aanvraag kunnen raadplegen. Na het inloggen worden bovendien heel wat gegevens al automatisch voor je ingevuld zodat je die niet telkens opnieuw moet ingeven bij een nieuwe aanvraag. Documenten printen en handtekenen is ook niet meer nodig. Een premie aanvragen was nog nooit zo gemakkelijk”, zegt Thomas Van Oppens, schepen van ICT.
 
“Ook achter de schermen is dat een enorme verbetering. Stadsmedewerkers kunnen met één druk op de knop stappen zetten in het proces zonder brieven te moeten sturen of stempels te zetten. “Doordat er geen paperassen meer aan te pas komen verloopt het proces veel vlotter. Inwoners zullen dus sneller een antwoord krijgen op hun aanvraag en het stadspersoneel kan zijn tijd nog efficiënter besteden”, stelt Van Oppens.
 
Op dit moment kunnen enkel bouw- en woonpremies digitaal worden aangevraagd. In de toekomst zal Leuven dit verder uitbreiden. “Wat we vandaag doen is een begin. We willen evolueren naar een portaal waar inwoners terecht kunnen voor al hun contacten met de stad en waar ze efficiënt geholpen worden zonder paperassen te moeten invullen. Op die manier maken we het makkelijker en efficiënter voor iedereen”, besluit schepen Van Oppens.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Record aantal omgevingsvergunningen tijdens coronajaren

Record aantal omgevingsvergunningen tijdens coronajaren

Tijdens de coronajaren 2020 en 2021 werden in het Omgevingsloket een record aantal omgevingsvergunningen en meldingen geregistreerd. In 2020 gaat het om 69.300 toegekende vergunningen en in 2021 om 77.200. De voorbije twee jaar hebben eigenaars[…]

Ook Lochristi en Wachtebeke fuseren

Ook Lochristi en Wachtebeke fuseren

Brussel is negende duurste hoofdstad van Europa om te bouwen

Brussel is negende duurste hoofdstad van Europa om te bouwen

Antwerpen vereenvoudigt digitaal ondernemen

Antwerpen vereenvoudigt digitaal ondernemen

Meer artikels