Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bouw en Renovatie Vandereyt uit Hasselt failliet

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bouw en Renovatie Vandereyt uit Hasselt failliet

© ©Comugnero Silvana - stock.adobe.com

De Rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft het bekende 82 jaar oude bouwbedrijf Vandereyt uit Hasselt failliet verklaard. Bouw en Renovatie Vandereyt (BRV) legde de boeken neer omdat de vooropgestelde reorganisatie niet tot de redding van het bedrijf kon leiden. Ook de in april ingeroepen wet op de continuïteit van ondernemingen (wco), ook wel gerechtelijke reorganisatie genoemd, waarmee een bedrijf in moeilijkheden tijdelijk wordt beschermd tegen schuldeisers, kon het faillissement niet afwenden.

Daarmee verdwijnt een monument in de Limburgse bouwwereld. Bouw en Renovatie Vandereyt (BRV) werd in 1936 in Zonhoven opgericht door Michel Vandereyt. Onder impuls van zijn zoon Raoul groeide de onderneming flink en verhuisde het bedrijf naar de Zavelvennestraat in Hasselt. Met Miguel Vandereyt stond momenteel de derde generatie aan het hoofd. De dertig personeelsleden moeten op zoek naar een andere job, al zal dit met de talrijke openstaande vacatures in de bouw wellicht nog meevallen.

Eerder dit jaar schreef de directie van Vandereyt de moeilijkheden waarmee het bedrijf kampte toe aan twee oorzaken. Een aantal projecten raakten onvoorzien niet in de startfase. Daarna werden wel enkele claims uitgesproken in het voordeel van het bedrijf, maar die losten de betalingsproblemen niet op. Ook het proces van defamiliarisering, dat zeven jaar geleden was ingezet en het aantrekken van een externe directie als doel had, bleek niet succesvol.

Het bedrijf heeft niets te maken met de Martin Vandereyt Groep uit Zonhoven, die onder meer Vandereyt Houtskeletbouw en de Algemene Bouwonderneming Vandereyt Martin & Zonen omvat.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Alweer overname in de natuursteensector

Alweer overname in de natuursteensector

De Belgische natuursteenprofessional Brachot-Hermant Group uit Deinze neemt het Franse Les Ateliers du Haut Languedoc  (ADHL) over, een producent in buiten- en bestratingsmateriaal, zoals kasseien, tegels, boordstenen en […]

Viabuild en BAM Contractors brengen asfaltcentrales samen

Viabuild en BAM Contractors brengen asfaltcentrales samen

BAM Contractors heeft nieuw kantoor in Brustem

BAM Contractors heeft nieuw kantoor in Brustem

Eerste BIM-professional aan de slag in BIM-pool

Eerste BIM-professional aan de slag in BIM-pool

Meer artikels