Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bossuyt Vastgoed kiest na 30 jaar voor eerste project in Brugge

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Bossuyt Vastgoed kiest na 30 jaar voor eerste project in Brugge

In het centrum van Sint-Andries (Brugge) worden tegen 2021 drie meergezinswoningen gerealiseerd, samen goed voor 24 wooneenheden en vier handelspanden. Residentie Tina is het eerste bouwproject in eigen stad van Bernard Bossuyt. De hoofdaannemer wordt heel binnenkort aangeduid.

“Na 30 jaar ervaring met bouwprojecten in De Haan volgen mijn activiteiten het persoonlijke pad dat ik vele jaren geleden insloeg door te verhuizen naar Brugge. Ik vind het fantastisch ook hier te kunnen bouwen. Maar het betekent niet dat ik niet meer actief zal zijn in De Haan. Integendeel, ook daar willen we kwaliteitsvolle projecten blijven realiseren”, stelt Bernard Bossuyt.

Thuiskomen

Bernard Bossuyt is een geboren en getogen kind van de zee. Als verwoed zeiler, maar vooral als actief bouwpromotor, vertoeft hij bijna dagelijks in De Haan. Daar realiseerde hij al een 25-tal bouwprojecten. Maar thuiskomen doet hij sinds 25 jaar ook in Sint-Andries in Brugge, waar hij woont met zijn echtgenote en drie zonen.
Dit voorjaar steekt hij de eerste spade in de grond voor zijn eerste Brugse project: Residentie Tina.

In tegenstelling tot de projecten in De Haan, waar de architectuur vaak een knipoog is naar de belle époquestijl die de gemeente kenmerkt, koos hij in Sint-Andries voor een modern klassiek ontwerp. Residentie Tina is niet enkel tijdloos inzake vormgeving, het project wil ook hedendaagse woonkwaliteit bieden. Dat betekent dat er veel aandacht gaat naar energiezuinigheid, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteitsvolle materialen en een leefomgeving waar de bewoner helemaal tot rust komt.

Architect Loran Vincke (vanaf l.), de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon, architect Jo Verstraete en de bouwheren Baptiste en Bernard Bossuyt stelden samen de plannen voor.

Vier handelszaken

De doelgroep voor dit bouwproject is de bewoner die op zoek is naar een warm wooncomfort met weinig zorgen. De centrale ligging, nabij dienstverlenende instanties en handelszaken is zeker een troef.

In het gebouw zelf is ruimte voor vier handelszaken die evenwel geen overlast mogen geven: kantoorruimtes zijn zeker mogelijk. Frituren, nachtwinkels, wassalons of handelsactiviteiten die lawaai- of geurhinder veroorzaken, zijn uitgesloten. Het ontwerp, de omgevingsaanvraag, de stabiliteitsstudie en het volgen van de bouwwerf is in handen van Aiko architecten uit Maldegem, onder leiding van ir. architect Jo Verstraete en projectverantwoordelijke ir. architect Loran Vincke. Voor de tuinarchitectuur tekende Dominique Eeman.

Veel aandacht gaat naar de tuin die de sociale voordelen moet bieden van cohousing en naar de bereikbaarheid en mobiliteit. “De bouwvolumes in het binnengebied worden omringd door een tuin in parksfeer. Gemotoriseerd verkeer is daar niet toegelaten, behalve voor leveranciers van diensten en hulpdiensten”, vertelt Bernard Bossuyt.

Ondergronds parkeren

De Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon benadrukt zijn tevredenheid over de manier waarop het parkeren en de toegankelijkheid zijn opgevat. Het parkeren zal vooral ondergronds gebeuren, waar 44 garageboxen worden geplaatst. De ondergrondse parking loopt door over de drie bouwvolumes en verbindt deze op kelderniveau. Verkeerslichten maken het in- en uitrijden van de site zo veilig mogelijk. De parkeerboxen zijn ruim en een aantal zijn extra breed, voor bewoners die minder mobiel zijn en een rollator gebruiken. Ook fietsenstallingen zijn goed vertegenwoordigd, want het groene Sint-Andries leent zich uitstekend tot het maken van fietstochtjes.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

In het kader van het plan Vlaamse Veerkracht geeft de Vlaamse regering een investeringssubsidie voor een aantal projectvoorstellen voor culturele topinfrastructuur en cultuurinfrastructuur van bovenlokaal belang. Het gaat om de volgende[…]

20/01/2022 | investeringCorona
Gent zoekt ontwerper voor logistieke hub op Westerbegraafplaats

Gent zoekt ontwerper voor logistieke hub op Westerbegraafplaats

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

DDS en Verko zoeken ontwerper voor nieuw kantoor

DDS en Verko zoeken ontwerper voor nieuw kantoor

Meer artikels