Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Boskalis krimpt baggervloot in

De Nederlandse aannemer Koninklijke Boskalis Westminster nv (Boskalis) neemt 24 schepen uit de vaart, waarvan tien bij de divisie Dredging (baggeren) en veertien bij de divisie Offshore Energy. Het betreft o.m. sleephopperzuigers, snijkopzuigers, anchor handling tugs en zware-ladingschepen. Een aantal schepen worden gesloopt, andere worden verkocht of tijdelijk uit de vaart genomen.

De verslechterende marktomstandigheden en een verwachte lange periode van lage energie- en grondstofprijzen vormen voor Boskalis de aanleiding. Door de 24 schepen uit de vaart te nemen, verliezen ook zowat 650 werknemers hun job. Van het materieel dat gesloopt of verkocht wordt, ligt de gemiddelde ouderdom ruim boven de 30 jaar.

Marktbeeld

'Na een aantal heel drukke jaren is het marktbeeld voor Boskalis onder invloed van aanhoudende lage energie- en grondstofprijzen drastisch veranderd. Het werkvolume in de markt is flink afgenomen en hierdoor staat de bezetting van onze schepen onder druk. Omdat wij verwachten dat deze marktsituatie de komende jaren zal voortduren, is het noodzakelijk de vlootomvang en -samenstelling op deze nieuwe realiteit aan te passen. De reductie van schepen en bijbehorende arbeidsplaatsen is noodzakelijk om Boskalis ook op termijn gezond te houden', stelt ceo Peter Berdowski van Boskalis.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen