Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bomenpark op 80 m hoogte in Antwerpen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bomenpark op 80 m hoogte in Antwerpen

Begin dit jaar werd pal naast het Antwerpse Eilandje het nieuwbouwproject de Doktoren in gang gezet. Projectontwikkelaar Immpact bouwt vlak aan Park Spoor Noord een woontorencomplex van 23 verdiepingen dat goed is voor in totaal 154 woningen. Op het gelijkvloers komt een commerciële ruimte die ingenomen wordt door het nabijgelegen ziekenhuis ZNA. Tegen eind 2021 moet het project voltooid zijn.

Eén van de grote eyecatchers van de Doktoren is het groen dat op uitzonderlijke hoogte zal komen. Pal op het nieuwe wooncomplex van 23 verdiepingen worden op 80 m hoogte een aantal grote bomen geplaatst. Daarmee krijgt de Doktoren het hoogste bomenpark van de stad Antwerpen. Hoe het groen er precies zal uitzien, zal ontwikkelaar Immpact in de nabije toekomst samen met een tuinarchitect bepalen.

“Het groen zal de woontoren niet alleen een iconisch uitzicht geven, maar ook bijdragen tot het idee van meer groen in de stad. Dat wordt ongetwijfeld een uitdaging, want zulke bomen op een dergelijke hoogte plaatsen is in Vlaanderen nog maar zelden gebeurd. Een deel van de tuin zal mogelijk als gemeenschappelijke ruimte worden opengesteld aan de bewoners”, zegt Philippe Janssens, CEO van Immpact.

Met gemiddelde prijzen rond de 200.000 € mikken de appartementen in de Doktoren in de eerste plaats op werkende mensen. De Doktoren is een schoolvoorbeeld van waar we met stadsontwikkeling anno 2019 in ons land naartoe moeten.

Wonen en werken zijn helemaal op elkaar afgestemd. Het nabijgelegen ziekenhuis en de hogeschool zijn een aantrekkingspool voor jonge gezinnen die er werken, of die in elk geval in de nabije omgeving actief zijn. Door compact in de hoogte te bouwen, beperken we bovendien de kosten en houden we de woningen betaalbaar”, aldus Janssens.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) werden vorige maand 27.263 vacatures rechtstreeks gemeld in het normale economisch circuit in Vlaanderen, dus zonder uitzendopdrachten. Dat is 3,5% minder dan in juli 2021.[…]

11/08/2022 | vacatures
Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Meer artikels