Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Boels Rental leent 50 miljoen €

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Boels Rental leent 50 miljoen €

Materieelverhuurder Boels Rental krijgt een lening van de Europese Investeringsbank (EIB) van 50 miljoen €. De lening komt van het European Fund for Strategic Investments (EFSI) en past in het Investeringsplan voor Europa, beter bekend als het plan Juncker. 40 miljoen € gaat naar de Nederlandse activiteiten van Boels Rental en 10 miljoen € naar de Belgische vestiging. 

Met het geleende bedrag zal Boels Rental zijn vloot uitbreiden voor verhuur en leasing. Door meer machines beschikbaar te stellen, steunt Boels Rental de circulaire economie waarbij machines niet langer gekocht worden. Zo kunnen bouwmachines efficiënter ingezet worden, zou er minder CO2-uitstoot zijn en zouden minder machines afgeschreven worden. “Het huidige zakenmodel zorgt voor een snel opdrogen van de grondstoffen. Een nieuw circulaire business model wordt steeds vaker gezien als één van de oplossingen voor de klimaatverandering en het beschikbaar blijven van grondstoffen”, stelt CEO Pierre Boels. 
 
Europees commissaties Karmenu Vella hoopt dat meer bedrijven dergelijke modellen voor een groenere en circulaire economie voor financiering aankloppen bij de EIB. 
 
Boels Rental heeft meer dan 430 vestigingen in Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Italië, Slowakije en Zwitserland. In ons land heeft Boels Verhuur meer dan 30 vestigingen. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bvba Vanryckeghem vernieuwt volledige wagenpark

Bvba Vanryckeghem vernieuwt volledige wagenpark

Bvba Vanryckeghem uit Poperinge vernieuwde vorige zomer met de aanschaf van twee Vito’s 114 CDI en één Sprinter 311 CDI, die voor service-activiteiten worden ingezet, zijn volledige bestelwagenpark. De belangrijkste[…]

21/11/2019 | TransportVerhuur
Materieel leasen via Bullswap en KBC

Materieel leasen via Bullswap en KBC

De 930M-wiellader van Caterpillar voldoet aan Stage V

De 930M-wiellader van Caterpillar voldoet aan Stage V

Boels investeert 29 miljoen € in 445 JCB-machines

Boels investeert 29 miljoen € in 445 JCB-machines

Meer artikels