Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Boels Rental leent 50 miljoen €

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Boels Rental leent 50 miljoen €

Materieelverhuurder Boels Rental krijgt een lening van de Europese Investeringsbank (EIB) van 50 miljoen €. De lening komt van het European Fund for Strategic Investments (EFSI) en past in het Investeringsplan voor Europa, beter bekend als het plan Juncker. 40 miljoen € gaat naar de Nederlandse activiteiten van Boels Rental en 10 miljoen € naar de Belgische vestiging. 

Met het geleende bedrag zal Boels Rental zijn vloot uitbreiden voor verhuur en leasing. Door meer machines beschikbaar te stellen, steunt Boels Rental de circulaire economie waarbij machines niet langer gekocht worden. Zo kunnen bouwmachines efficiënter ingezet worden, zou er minder CO2-uitstoot zijn en zouden minder machines afgeschreven worden. “Het huidige zakenmodel zorgt voor een snel opdrogen van de grondstoffen. Een nieuw circulaire business model wordt steeds vaker gezien als één van de oplossingen voor de klimaatverandering en het beschikbaar blijven van grondstoffen”, stelt CEO Pierre Boels. 
 
Europees commissaties Karmenu Vella hoopt dat meer bedrijven dergelijke modellen voor een groenere en circulaire economie voor financiering aankloppen bij de EIB. 
 
Boels Rental heeft meer dan 430 vestigingen in Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Italië, Slowakije en Zwitserland. In ons land heeft Boels Verhuur meer dan 30 vestigingen. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Liebherr toont krachtige mobiele kraan op 4 assen

Liebherr toont krachtige mobiele kraan op 4 assen

Liebherr toont op de vakbeurs Conexpo in Las Vegas een vierassige mobiele kraan van 120 ton die prestaties levert die volgens Liebherr normaal enkel door vijfassige mobiele kranen van zowat 200 ton geleverd worden. Nog volgens Liebherr is het[…]

19/02/2020 | MaterieelVerhuur
Hybride-systeem van Volvo vermindert verbruik met 20%

Hybride-systeem van Volvo vermindert verbruik met 20%

Huylebroeck verhuurt FleXiever Mobile

Huylebroeck verhuurt FleXiever Mobile

Doosan ontwikkelt drone op waterstof

Doosan ontwikkelt drone op waterstof

Meer artikels