Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Boels investeert 29 miljoen € in 445 JCB-machines

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Boels investeert 29 miljoen € in 445 JCB-machines

Het toonaangevende Europese verhuurbedrijf Boels Rental heeft haar grootste order ooit bij JCB geplaatst. De materieelverhuurder investeert in een nieuw machinepark dat volledig is uitgerust met de nieuwste telematicatechnologie. De nieuwe verhuurmachines zijn ook voor België bestemd. 
Het in Nederland gevestigde Boels Rental heeft bij JCB een bestelling geplaatst ter waarde van 26 miljoen Britse pond (een slordige 29 miljoen €) voor in totaal 445 verreikers en midi- en minigraafmachines met LiveLink Telematics monitoringsysteem. De bestelling versterkt de langdurige relatie van JCB met Boels Rental en brengt het totale aantal gekochte JCB-machines in de afgelopen jaren op meer dan 2.000.
 
De nieuwe vloot beschikt over verreikers variërend van de 525-60 tot 540V180, maar ook midigraafmachines (55Z en 86C), samen met micrograafmachines van het Britse merk. Deze machines voegen zich fasegewijs bij de Boels Rental vloot in depots in Europa, waaronder België, Nederland, Duitsland, Polen, Slovakije, Oostenrijk en Italië.
 
Met het JCB LiveLink telematicasysteem kunnen Boels Rental en haar klanten alle aspecten van machineactiviteit, veiligheids- en onderhoudscontroles volgen via een online portal, met onmiddellijke meldingen over geplande onderhoudsbeurten en kritieke waarschuwingen om ervoor te zorgen dat stilstand van de machine tot een minimum wordt beperkt.
 
Yvette Henshall-Bell, algemeen directeur van JCB Group, zegt verheugd te zijn met het binnenhalen van deze belangrijke order bij één van Europa’s meest toonaangevende bedrijven voor verhuur van machines en gereedschappen. “We hechten veel waarde aan het opbouwen van sterke langetermijnrelaties en het begrijpen van de behoeften van onze klanten. Boels Rental is een goed voorbeeld van hoe dit werkt; ze vertrouwen op de kwaliteit van onze machines en willen graag meegaan met de tijd door te investeren in ons monitoringsysteem. We zijn er uiteraard trots op dat we de afgelopen jaren meer dan 2.000 machines hebben geleverd aan de Europese vloot van Boels”, stelt Hanshall-Bell.
 
“Boels Rental is uitgegroeid tot één van Europa's grootste verhuurbedrijven. JCB heeft door de jaren heen veel begrip getoond voor onze sector en een marktleidend productgamma op maat ontwikkeld. Onze klanten houden van JCB-machines vanwege hun betrouwbaarheid en innovatie en ik ben er zeker van dat de toevoeging van LiveLink-telematica nog meer waarde zal toevoegen”, voegt Guy Cremer, directeur Fleet Operations bij Boels Rental, daar aan toe. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Infrabel heeft onlangs 18 nieuwe werktuigen besteld. Infrabel heeft deze opdrachten gegund aan de Belgische bedrijven CML Industries en Daxi NV. De innovatieve werktuigen bieden zowel inzake ergonomie als veiligheid heel wat voordelen. Elk jaar[…]

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Meer artikels