Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bobcat vervolledigt M-serie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Bobcat vervolledigt M-serie

© www.tomashercog.com

Met de schrankladers S550 en de S590 vervolledigt graafmachineproducent Bobcat de M-serie. De S550 en S590 combineren compacte afmetingen met de Stage V-motor. De nieuwe schrankladers kunnen reeds besteld worden en begin 2021 geleverd.
 
 

 

In tegenstelling tot de eerder gelanceerde modellen uit de M-serie met een Stage V-motor hebben de nieuwe S550 en S590 een aantal geavanceerde functies als standaard:
• selecteerbare joystickbediening - comfortabele  en eenvoudige bediening van alle geavanceerde functies met een joystick.
• hoog debiet - verbetert de productiviteit en biedt meer mogelijkheden met Bobcat-aanbouwdelen.
• Attachment Control Device (ACD) - voor de bediening van aanbouwdelen met de joystick.
• aandrijving met twee snelheden - verbetert de productiviteit en het brandstofverbruik.
• luxe bedieningspaneel met meer taalkeuzemogelijkheden, sleutelloze startfunctie en DPF-beheer.
• Versatile Duty-banden - met een bi-directioneel ontwerp, hetgeen de levensduur aanzienlijk verlengt.
Eén van de belangrijkste nieuwe standaardfuncties van de S550 en de S590 is het voorheen optionele Selectable Joystick Controls-systeem (SJC). Dit systeem voorziet de bestuurder van exclusieve Bobcat-functies en vingertopbediende schakelaars. Hierdoor wordt de lader automatisch geconfigureerd als werktuigdrager zodat de hele dag gewerkt kan worden met een zo groot mogelijke keuze aan aanbouwdelen. Ook wordt het comfort voor de bestuurder verhoogd en wordt de lader zelf op een ongeëvenaarde manier bediend met de joystick. 
 
Behalve het SJC-systeem is ook het ACD (Attachment Control Device)-systeem standaard in de S550 en S590. De gebruikte aanbouwdelen worden door de machine zelf herkend. Voor elk aanbouwdeel stelt het systeem automatisch de joystickbediening en de uitvoerstroom in om de beste prestaties te garanderen.
 
Een ander belangrijk voordeel van de Bobcat-motor is de beschikbaarheid van hoog-debiet-hydrauliek als standaard op de S550 en S590 Stage V-modellen. Dit vergroot de veelzijdigheid van deze machines, waardoor ze gebruikt kunnen worden in combinatie met aanbouwdelen die een hoger debiet vereisen, zoals veegmachines, asfaltfrezen en sleuvenfrezen.
 
Dankzij de dwars in het machineframe geïnstalleerde motor blijven de S550 en S590 compact en laag in gewicht, zodat ze gemakkelijk in kleine ruimtes kunnen manoeuvreren en eenvoudig kunnen worden getransporteerd.
 
Met de nieuwe generatie Bobcat-motor zijn de onderhoudsintervallen langer en het aantal vervangingen van het brandstoffilter lager. De eerste onderhoudsbeurt vindt pas na 500 uur plaats.
 
Om de productiviteit te verbeteren en het brandstofverbruik  te verminderen, zijn beide nieuwe modellen standaard uitgerust met een tweesnelheden-rijversnelling. Daardoor wordt de maximale rijsnelheid verhoogd van 11,4 km/u in het lage bereik tot 17,3 km/u in het hoge bereik. Ook de optie voor hydraulische bakpositionering draagt bij aan een hogere productiviteit en een lager brandstofverbruik. Deze optie zorgt ervoor dat de laadbak waterpas blijft terwijl de hefarmen omhoog bewegen zodat de bestuurders minder morsen en sneller kunnen werken.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

De Belgische verhuurder en verkoper van hef- en magazijntrucks B-Close, is een halve eeuw actief. Dankzij exclusieve samenwerking met internationale merken op de Belgische markt en de lokale aanwezigheid over het hele land, verstevigde B-Close[…]

13/07/2022 | VerhuurOndernemingen
Sigma noteert records in de verkoop van materieel

Sigma noteert records in de verkoop van materieel

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Krachtenbundeling voor reiniging stedelijke gebieden

Krachtenbundeling voor reiniging stedelijke gebieden

Meer artikels