Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bobcat toont nieuwe modellen en aanbouwdelen

Gerelateerde onderwerpen :

Bobcat toont nieuwe modellen en aanbouwdelen

Bobcat zal op de Bauma de nieuwe elektrische minigraafmachine E10e tonen, de eerste volledig elektrische ZTS-minigraafmachine (binnendraaier) in de klasse van één ton.

De nieuwe elektrische E10e werd in samenwerking met specialisten inzake elektrische voertuigen ontwikkeld in het Bobcat Innovation Center in Dobris (Tsjechië).
 
Met zijn geluidsarme en emissieloze werking en een breedte van slechts 72 cm is de nieuwe E10e ideaal voor binnentoepassingen zoals sloop- en kelderbouw. De E10e kan gemakkelijk door standaarddeuren en in en uit liften. Bovendien kan de E10e een volledige werkdag van 8 uur werken, door de E10e te koppelen aan een optionele externe Bobcat-superlader terwijl de machinisten van hun werkpauzes genieten.


 
De E10e is gebaseerd op het ontwerp van de E10, volgens Bobcat de marktleider in de klasse van 1 ton. Bobcat heeft in tien jaar tijd meer dan 10.000 E10-machines verkocht. De E10 wordt nu trouwens E10z genoemd om aan te geven dat het een zero-tail-swing (zts of binnendraaier) is. De E10z heeft een maximale graafdiepte van 1,82 m en een machinegewicht van 1.066 kg. Een ander kenmerk dat de E10z onderscheidt op de markt is de aan de zijkant verstelbare consoles die plaats bieden aan hydraulische joysticks met stuurdrukregeling.Bobcat toont op de Bauma voorts voor het eerst de nieuwe R-serie. Die bestaat uit vijf modellen (E26, E27z, E27, E34 en E35z) van 2 tot 4 ton en biedt in deze categorie de naar eigen zeggen beste combinatie van graafkracht, stabiliteit en controleerbaarheid. Bovendien maakt het lage gewicht van de machines het transport gemakkelijker.

Om een veel voorkomend probleem in de verhuurmarkt op te lossen en zo de bedrijfstijd te beschermen, is de E26 uitgerust met extra innovatieve functies zoals de Cylinder-Inside-Boom (CIB)-werkgroep. De machine biedt ook meer bescherming tegen botsingen tussen bak en cabine. De E26 die op de Bauma wordt getoond, krijgt een nieuw klepelmaaieraanzetstuk van 85 cm, onderdeel van een nieuwe lijn klepelmaaiers voor licht gebruik, ontworpen voor het complete assortiment compacte Bobcat-graafmachines van 1,5 tot 8 ton. De nieuwe klepelmaaiers hebben geen aftapleiding voor eenvoudige installatie (plug-and-play) en zijn voorzien van een rol en zelfnivellerend ontwerp voor gebruiksgemak, met een stop van 10 seconden voor meer veiligheid. Deze gebruiksvriendelijke klepelmaaiers zijn heel geschikt voor verhuurbedrijven.


 
Zelfs met het optionele zware contragewicht biedt het conventionele zwenkmodel E27 slechts 280 mm overhang aan de achterzijde, waardoor de machine in krappe ruimtes kan worden bediend. Dit maakt de machine tot een ideaal gereedschap voor zeer veeleisende toepassingen waar de prestaties in combinatie met de transporteerbaarheid voorrang hebben boven compactheid.
                                  
De 3,4 ton zware E34 is voorzien van een nieuwe, ruime cabine met optionele, krachtige airconditioning voor een ideale bestuurdersomgeving onder alle weersomstandigheden. De machine biedt een geweldige mix van prestaties, stabiliteit en bestuurderscomfort.
 
Met de nieuwe 3,5 ton zware E35z gaat de ZTS-functionaliteit een stapje verder door het gebruik van het Zero House Swing (ZHS)-ontwerp van Bobcat waarbij de constructie boven aan de voorkant ook volledig beschermd wordt doordat de hoeken bij volledig uitgeschoven rupsen binnen de zwenkcirkel blijven. De ZHS-functionaliteit biedt een geruststellende vrije rotatie van 320° bij het werken in de buurt van muren en andere obstakels, zonder concessies te doen aan het comfort van de bestuurder of aan de prestaties.

Verreikers

Bobcat toont in München voorts voor het eerst de nieuwste verreikers (13, 14 en 18 m) en het gloednieuwe, krachtige Bobcat TL43.80HF-model. Dat heeft een grote hefcapaciteit van 4,3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 8 m. De TL43.80HF is een compacte verreiker (met een breedte 2,3 m en een lengte van minder dan 5 m van de achterkant tot aan de vork).


 
De compacte verreiker TL30.70 van Bobcat wordt ook voor het eerst op de Bauma getoond. Deze machine biedt een maximale hefcapaciteit van 3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 7 m voor een breed scala aan toepassingen in de bouw- en verhuurindustrie. De TL30.70 is niet alleen een compacte, maar ook een krachtige verreiker met een uitstekend bereik van 4 m. Bij de maximale hefhoogte kunnen gebruikers tot 2 ton gewicht tillen, wat voldoende is om een pallet met zware stenen te verplaatsen.

Wielzaag

De nieuwe WS-SL20 wielzaag, die voor het eerst op de Bauma wordt getoond, is ontworpen om efficiënt door asfalt-, steen- en betonoppervlaktes te zagen. De zaag heeft een wiel met variabele segmenten, waardoor de gebruiker snel de breedte van het wiel (50, 80, 100, 120 mm) in het veld kan veranderen, in plaats van het complete wiel in een werkplaats te vervangen (wat volgens Bobcat een besparing van 10 uur oplevert).
 
De PSL120 is één van de twee nieuwe modelgroottes waarmee het succes van Bobcat's portfolio van zelfnivellerende schaafmachines wordt voortgezet. De PSL50 (50 cm breedte) en PSL120 (120 cm breedte) schaafmachines zijn ontworpen voor gebruik met hoogdebietcompacte laders van Bobcat.
 
Ten slotte toont Bobcat op de Bauma voor het eerst zijn compacte rupslader T870. Deze rupslader heeft een nieuwe torsiegeveerde onderwagen met torsieassen die de trillingen dempen. Het comfort van de rolophanging en de stabiliteit van een solide onderwagen worden gecombineerd met andere nieuwe functies om een rupslader te bieden die beter presteert dan alle andere machines op de markt. De nieuwe T870 met torsievering heeft een 10% groter hefvermogen dan het vorige model met rolophanging.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels