Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bobcat-rupslader voor aanleg olifantenverblijf in dierentuin

Gerelateerde onderwerpen :

Bobcat-rupslader voor aanleg olifantenverblijf in dierentuin

Blackpool Zoo, een dierentuin in de Britse badplaats Blackpool, heeft een nieuwe Bobcat T590 compacte rupslader aangeschaft. Die wordt ingezet voor Project Elephant, een nieuwe fase in de ontwikkeling van de dierentuin en de grootste investering die de dierentuin ooit heeft gedaan.

Er werd een oppervlakte van 1,2 ha aan het huidige olifantenverblijf toegevoegd. De Bobcat T590 bleek dankzij de lage bodemdruk en de stabiliteit van het onderstel met rupsbanden de perfecte oplossing om te werken in het diepe, rulle zand waarmee een groot deel van het nieuwe olifantenverblijf bedekt is.

Totdat de T590 gedemonstreerd werd, kostte het de Luke Minns, hoofdverzorger van de dierentuin, en Adam Kenyan, het hoofd van de afdeling zoogdieren, heel wat hoofdbrekens om de juiste machine te vinden. Machines van concurrenten voldeden soms niet omdat die zich in het rulle zand ingroeven. De Bobcat T590 had geen problemen en slaagde met vlag en wimpel. De T590 in combinatie met enkele nieuwe aanbouwdelen zoals een zeefbak, palletvorken en een hooibalenpin, wordt niet alleen voor het olifantenverblijf gebruikt, maar is zo krachtig en veelzijdig dat de machine in de hele dierentuin zal worden gebruikt.

"We moesten een machine op rupsbanden hebben vanwege de zandbodems in het olifantenverblijf, dat elke dag moet worden schoongemaakt.  Door de kwaliteit van de afwerking, de grootte van de machine en de veelzijdigheid ervan voldoet de T590 perfect aan de eisen van onze dierentuin", stelt Luke Minns.

"Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit van de afwerking en het gebruiksgemak voor de bestuurders die niet allemaal even ervaren zijn. Het olifantenhuis schoonmaken en de zandbodem verzorgen gaat met de Bobcat machine heel efficiënt en persoonlijk hou ik van de individuele toegangscodes voor verschillende bestuurders, waarmee veel papierwerk kan worden uitgespaard", besluit Luke Minns.

De T590 in Blackpool heeft het optionele Deluxe-bedieningspaneel, sleutelloze ontsteking en een beveiligingssysteem met codes dat ook als diefstalbeveiliging dienst doet. Maximaal acht gebruikers hebben elk hun eigen code van tien cijfers waarmee ze de machine kunnen starten en waardoor de dierentuin het gebruik van de rupslader kan bewaken en registreren.

De machine zal gebruikt worden voor het lossen van hooi en stro, het transporteren van voer en kratten met dieren, grondwerkzaamheden in de dierenverblijven, het schoonmaken van nachtverblijven en algemene onderhoudswerkzaamheden in de dierentuin.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Belgische klanten kunnen elektrische Volvo-machines reserveren

Belgische klanten kunnen elektrische Volvo-machines reserveren

Volvo Construction Equipment lanceerde zijn eerste elektrische machines in 2019. Sinds kort kunnen ook Belgische klanten deze elektrische compacte machines reserveren via een online platform. Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanceerde[…]

22/10/2020 | DuurzaamheidMaterieel
Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Aertssen Kranen en Michielsens stappen in joint venture AMI

Aertssen Kranen en Michielsens stappen in joint venture AMI

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Meer artikels