Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bobcat on the beach

Bobcat on the beach

Een zandreiniger die op alle compacte rupsladers van Bobcat gebruikt kan worden' Dat kan voortaan met de nieuwe SC200 die zowel bedoeld is voor droge als voor natte grond. Hij is immers compatibel met de standaard- en high flow-versies van de T590-, T650-, T770- en T870-ruspladers van Bobcat.

Met een werkbreedte van 1.900 mm, een werkdiepte van 200 mm en een bak van 350 l stelt hij de operator in staat zand en/of grond snel te zeven en klein afval te verzamelen zoals sigarettenpeuken, flessendoppen, glasscherven, stukjes hout, blikjes, stenen, plastic tassen, naalden, zeewier en ander afval dat op de stranden wordt achtergelaten.

De SC200 is eveneens geschikt voor het onderhoud van speelterreinen, sportvelden (strandvolleybal- en voetbalterreinen), paardenracebanen en boerderijen, zonder zijn toepassingen in recycling en/of afvalsortering te vergeten.

De hoge productiviteit van de zandreiniger die werkt met een snelheid tot 15.000 m2/u, wordt nog versterkt door de grote stortcapaciteit die te danken is aan de hefarm op de lader en de hydraulische trechterklep op het aanbouwdeel die het mogelijk maken het verzamelde afval makkelijk in een dumper te storten.

Alles in één

De compacte afmetingen van de lader en zijn wendbaarheid laten toe om rond vaste obstakels te werken en afgelegen zones of zones die enkel toegankelijk zijn via kleine wegen te bereiken. Het gebruik van andere aanbouwdelen uit het Bobcat-gamma met de rupslader-zandreiniger combinatie garandeert een complete alles-in-één-reiniging. Bij gebruik van een Bobcat-wortelgrijper vóór de zandreiniger is het bv. mogelijk eerst grote stukken afval te ruimen, om daarna het werk af te maken met de zandreiniger. De verstelbare rolbezem of bezem met opvangbak kan eveneens dienen om het zand van wegen in de omgeving te verwijderen.

Een reeks functies staan in voor de bediening en prestaties van het geheel: hydraulische diepteregeling, hydraulisch legen van de bak, ACD-regelaar, verwisselbare roosters (4 formaten), blad achteraan voor een nette afwerking, een wisselklep en afvoerleiding en een zelfsmerende lagerafdichting voor een onderhoudsvrije werking.

Om zijn klanten te helpen het juiste aanbouwdeel met de juiste gereedschapsdrager te combineren, ontwikkelde Bobcat de World of Attachments-app voor tablets met iOS en Android. Deze app kan gratis gedownload worden in 26 talen in de App Store en Google Play Store. Binnenkort zal diezelfde app ook voor pc op de markt verschijnen.

Behalve het Bob-Tach-aanbouwsysteem biedt Bobcat optioneel ook het Power Bob-Tach-systeem aan dat toelaat over te schakelen van het ene niet-hydraulische aanbouwdeel op het andere zonder de cabine te verlaten. De SC200-zandreiniger krijgt een plaatsje tussen de meer dan 70 aanbouwdelen van Bobcat en vergroot de waaier van toepassingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wijziging van opdrachten in het kader van werken: vuistregels die elke aannemer moet kennen

Wijziging van opdrachten in het kader van werken: vuistregels die elke aannemer moet kennen

Een overheidsopdracht staat of valt met goede opdrachtdocumenten. Gebrekkige opdrachtdocumenten leveren problemen op bij het opmaken van de offerte. Denk daarbij aan een ondoorzichtige samenvattende opmeting met leemtes of simpelweg fouten in de[…]

Aantal gedetacheerde arbeiders in de bouw blijft dalen

Aantal gedetacheerde arbeiders in de bouw blijft dalen

De ondertekening van offertes voor overheidsopdrachten: dan toch een daad van dagelijks bestuur?

De ondertekening van offertes voor overheidsopdrachten: dan toch een daad van dagelijks bestuur?

VMM brengt overstromingen in kaart met satellietdata

VMM brengt overstromingen in kaart met satellietdata