Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Blommaert Aluminium Constructions heeft de oplossing voor uw opslagprobleem

Gerelateerde onderwerpen :

,
Blommaert Aluminium Constructions heeft de oplossing voor uw opslagprobleem

Blommaert NV uit Wijnegem, al jarenlang dé fabrikant van aluminium luiken voor de binnenvaart, maakt ook aluminium schuifdaken voor de industrie. “We stellen onze ervaring, topkwaliteit, scherpe levertermijnen en 24-uur service nu ook ten dienste van alle sectoren uit de industrie” luidt het. “Niet alleen in België, trouwens, maar ook wereldwijd”.

Overdekte loodsen

In de industrie heerst een continue vraag naar opslagruimte. Als gevolg van de groeiende bewustwording voor het belang van het milieu bij zowat alle ondernemers stijgt meteen ook de vraag naar overdekte loodsen. En daarop speelt men bij Blommaert handig in. “Wij produceren en plaatsen allerhande aluminium daken en poorten voor diverse soorten opslaghallen”, zegt Tom Blommaert. Dat kan gaan van daken voor op- en overslagloodsen tot overkappingen van werkplaatsen en biomassa centrales tot verrijdbare bordessen die boven bassins worden gemonteerd. Ook truss-structuren voor verlichting boven podia en andere lasconstructies behoren tot ons gamma. Aluminium is een bijzonder duurzaam materiaal waardoor dergelijke constructies gemakkelijk dertig jaar meegaan.

Schuifdaken

Onze specialiteit bestaat uit het produceren van aluminium schuifdaken. Mobiele schuifdaken zijn in de industrie bijzonder handig omdat ze het laden en lossen door grote vrachtwagens aanzienlijk vergemakkelijken.
We hebben al verscheidene projecten uitgevoerd in heel Europa. Grote en kleine zoutloodsen bij lokale overheden, op luchthavens en industriële bedrijven. De schuifluiken voor de zoutloodsen kunnen gemonteerd worden op betonnen wanden, sleufsilo’s, legio blokken of bestaande dakconstructies. Onze ervaren monteurs staan garant voor een snelle en correcte plaatsing.

Maatwerk

We zorgen ervoor dat we telkens opnieuw maatwerk realiseren. We produceren de aluminium schuifdaken niet alleen op basis van een plan dat wordt voorgelegd, maar we ontwerpen ook zelf op basis van de wensen van de klant. Als het ontwerp is goedgekeurd, starten we met de productie. Nadien zorgen we zelf nog voor de plaatsing en uiteraard eventuele na-service. Het gaat hier om onderhoudswerkzaamheden, revisies en indien nodig ook herstellingen. Een snelle en kwaliteitsvolle service hebben we altijd al bijzonder belangrijk gevonden. Onze ervaring in de scheepvaart, waar die eisen bijzonder hoog zijn, heeft ons daarin gesterkt. We merken dat onze industriële klanten dit erg appreciëren. Onze wereldwijde ervaring met projecten in de scheepvaart (tot in Brazilië en de Verenigde Staten toe) maakt dat we onze daken ook wereldwijd kunnen monteren.

Polycarbonaat

Onze schuifdaken kunnen geproduceerd worden in hoogwaardig aluminium of polycarbonaat. Dakbedekking in polycarbonaat is meer esthetisch dan de aluminium versie. Dit is voornamelijk geschikt voor kleinere loodsen en dus lagere budgetten. De polycarbonaat panelen zijn leverbaar met een dikte van 6 mm tot 16 mm. De platen bieden een goede weerstand tegen sneeuw- en windbelasting. De gebruiker heeft bij al onze daken de keuze tussen een manuele bediening of een elektrische bediening.

Een dak dat decennialang meegaat

Onze daken zijn niet alleen praktisch, maar ook enorm duurzaam en gesofisticeerd. De luiken rijden op een railsysteem in aluminium of gegalvaniseerd staal. Deze kan eveneens dienst doen als afwateringsgoot voor het regenwater. De luiken voorzien van een specifieke coating, om deze bijvoorbeeld brandwerend te maken behoort ook tot onze mogelijkheden.

Truss structuren en mobiele bordessen

Bedrijven uit verschillende industrietakken doen een beroep op Blommaert voor het leveren van allerlei Truss-structuren. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de realisaties in de podiumbouw waar wij trussen ontwikkeld hebben voor de verlichting boven podia.
We produceren ook mobiele of verrijdbare bordessen. Deze zorgen ervoor dat medewerkers en bezoekers op een veilige manier de bassins kunnen inspecteren en garanderen een maximale toegankelijkheid. Dankzij het lage gewicht vaan aluminium zijn de bordessen gemakkelijk verplaatsbaar. Om de veiligheid te maximaliseren kunnen wij ook extra valbescherming aanbrengen.

Wijnegem

Blommaert heeft haar hoofdvestiging in Wijnegem. Daar werken 60 mensen. Verder beschikken we over een tweede productie eenheid in Rotterdam. Hier hebben we begin Maart onze intrede genomen. We zullen hier beschikken over een uiterst modern bedrijfspand dan ons in staat zal stellen om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Naast de productie van aluminium schuifdaken kunnen ondernemers bij Blommaert ook terecht voor het snijden, plooien en lassen van platen tot 6 meter lengte.
Alle laswerken gebeuren dan ook volgens de EN 1090-norm.

Blommaert is ook AANWEZIG OP DE VLARIO-DAG. Je kan ons vinden op STAND # 19.

BLOMMAERT ALUMINIUM CONSTRUCTIONS
Stokerijstraat 35 - 2110 Wijnegem
Tel.: 03/353.26.89
info@blommaertalu.be
www.blommaertalu.com

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

Ook in 2021 laat Bouwkroniek een reeks CEO’s aan het woord. We zetten het nieuwe jaar in met de antwoorden van Elisabeth Van Damme, bestuurder bij makelaar Elitis Real Estate. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

Verhelst Group groepeert divisies voor professionele bouwprojecten

Verhelst Group groepeert divisies voor professionele bouwprojecten

Steeds meer pakketbrievenbussen aan Belgische opritten

Steeds meer pakketbrievenbussen aan Belgische opritten

Duco huldigt trouwe personeelsleden

Duco huldigt trouwe personeelsleden

Meer artikels