Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Blackstone pompt 200 miljoen in renovatie Center Parcs

Gerelateerde onderwerpen :

Blackstone pompt 200 miljoen in renovatie Center Parcs

Center Parcs, een onderdeel van de Pierre & Vacances-Center Parcs Group, heeft een nieuwe leaseovereenkomst op lange termijn gesloten met Blackstone, de eigenaar van het vastgoed. Als onderdeel van deze overeenkomst investeert Blackstone 200 miljoen € in het vernieuwen van de voorzieningen en accommodaties in de zeven grootste vakantieparken: Erperheide en De Vossemeren in België, De Kempervennen, De Huttenheugte, Het Heijderbos en Het Meerdal in Nederland, en Bispinger Heide in Duitsland. Ruim 4.800 cottages worden vernieuwd en er wordt ook geïnvesteerd in het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo, de centrale faciliteiten, de infrastructuur en nieuwe vormen van beleving.

85% van de investering gaat naar de vernieuwing van de cottages en hotelkamers. Hiermee speelt men in op de groeiende behoefte aan luxe-accommodaties en unieke ervaringen. Zo zet Center Parcs in op de uitbreiding en vernieuwing van de meest luxe-cottages in de parken, namelijk Premium en VIP, én in een upgrade van de Comfort-cottages. Bovendien worden in de parken themacottages gecreëerd die helemaal in het teken staan van unieke belevenissen. Zo kunnen families zich volledig onderdompelen in een adventure- of dierencottage.

Aqua Mundo

In alle parken wordt het Aqua Mundo-zwemparadijs gerestyled en uitgebreid met nieuwe voorzieningen en attracties. Zo krijgen de parken nieuwe spectaculaire glijbanen en worden bestaande glijbanen omgetoverd in interactieve glijbanen met bijzondere licht- en geluidseffecten. Ook kunnen kinderen zich straks vermaken in de nieuwe kinder-doe-baden. In dit waterspeelparadijs kunnen zij volop genieten van waterpret in een veilige omgeving.

Faciliteiten

De centrale faciliteiten in de parken worden vernieuwd. Zo wordt het bowlen, één van de meest populaire activiteiten bij families, vernieuwd met interactieve bowling-concepten door het toevoegen van bijzondere licht- en geluidseffecten. Daarnaast doen in alle vakantieparken nieuwe buitenspeeltuinen hun intrede en worden de kinderboerderijen in alle parken vernieuwd.

In Het Meerdal en Bispinger Heide introduceert Center Parcs bovendien een compleet nieuw dierenparkconcept. Hier wordt een echte natuurbeleving voor gasten gecreëerd, waar in een bosrijke omgeving op een natuurlijke manier interactie is tussen gasten en dieren. Ook de overdekte Jungle Dome - een tropische jungle met vele exotische dieren en planten - in Het Heijderbos krijgt een upgrade, met een verrijking van de speelelementen in jungle-thema. Voorts wordt de overdekte speelwereld Action Factory in verschillende parken vernieuwd.

Ook de infrastructuur in de parken wordt vernieuwd. Zo worden leisure-promenades gecreëerd die verschillende voorzieningen in de parken met elkaar verbinden, zodat gasten nog beter hun weg kunnen vinden.

Digitalisering

In de zeven parken wordt de volledige ‘customer journey’ gedigitaliseerd, zodat gasten kunnen genieten van een zorgeloze vakantie. Een voorbeeld hiervan zijn de nieuwe digitale armbanden waarmee gasten toegang krijgen tot Aqua Mundo, activiteiten en andere voorzieningen in de parken. Later biedt Center Parcs ook de mogelijkheid om met deze  armband te betalen en de cottagedeur te openen.

“Mensen willen een zorgeloos verblijf en zijn op zoek naar verrassende momenten en unieke belevingen om samen te kunnen delen. Daarom hebben we een overeenkomst met Blackstone getekend, waardoor we 200 miljoen € kunnen investeren in het vernieuwen van onze zeven grootste parken in België, Nederland en Duitsland. Met deze investering willen we het unieke karakter van elk park versterken. Met dit omvangrijke innovatieprogramma willen we een nieuwe standaard zetten in beleving, verblijf en samenzijn”, vertelt Pascal Ferracci, ceo van Center Parcs Europe.

Center Parcs heeft momenteel 27 parken in vier landen en realiseerde in 2017/2018 een omzet van 697 miljoen €. Ruim 4,2 miljoen mensen overnachtten in de 16.700 appartementen en cottages.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

In Waregem hebben burgemeester Kurt Vanryckeghem en een vertegenwoordiging van het schepencollege samen met directeur Bart Verschelde van het Waregems Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling en de projectontwikkelaars Steenoven en Eribo, de[…]

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Ontwerpteam BDR-Carton 123 Architecten realiseert Kappaertsite

Ontwerpteam BDR-Carton 123 Architecten realiseert Kappaertsite

Mechelen renoveert leegstaande panden tot sociale huurwoningen

Mechelen renoveert leegstaande panden tot sociale huurwoningen

Meer artikels