Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bits & bytes in het architectenkantoor

Gerelateerde onderwerpen :

De Vlaamse architectenvereniging NAV organiseert op 12 mei (in Omnia Schaubroeck, Nazareth) en op 19 mei (in Technopolis, Mechelen) een infosessie met als thema ‘Bits & bytes in het architectenkantoor', gekoppeld aan een seminarie met als onderwerp 'Wat betekent BIM voor de architect''.

Digitale tools ondersteunen de organisatie en de werking van een architectenkantoor van het ontwerp tot de visualisatie, van de calculatie tot de planning en van de berekening tot de uitvoering op de bouwwerf. Talloze tools, apps en software zijn beschikbaar. Maar welke zijn echt nuttig' Is je it-infrastructuur voldoende uitgerust voor het gebruik van deze software'

Zo heeft iedereen vandaag ook de mond vol van BIM (Building Information Model), een innovatieve manier om geïntegreerd en procesgericht samen aan een virtueel 3D-model te werken. Wat zijn de voordelen en toepassingsmogelijkheden van BIM' Is BIM een must voor ieder architectenkantoor' Welke knelpunten zijn er' Moet ik BIM gebruiken en anders gaan werken' Deze en andere vragen worden tijdens de infosessie en het seminarie ‘Bits & Bytes’ beantwoord. Op de praktijkmarkt krijgen de deelnemers tekst en uitleg over de verschillende toepassingen en kunnen ze deze in werking zien en zelf testen. De avond is bestemd voor architecten, ingenieur-architecten, interieurarchitecten en hun medewerkers.

De praktijkmarkt heeft op beide locaties plaats van 16 u. tot 21.30 u, het seminarie van 18 u. tot 19.45 u. Er is catering voorzien. De activiteit is gratis voor leden van het NAV en de AINB (Associatie van interieurarchitecten van België). Niet-leden betalen 15 ' aan de ingang.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

In de stad Torhout wordt door de lokale politie Kouter een nieuw politiegebouw met een honderdtal werkplekken gerealiseerd. Het ontwerp is van META architectuurbureau uit Antwerpen. Voor iedere stap in het ontwerpproces werd nauw samengewerkt[…]

13/05/2022 | Projectennieuwbouw
Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Meer artikels