Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bipur beschermt Mortex

Bipur beschermt Mortex

Mortex een verjongingskuur geven en de meest hardnekkige vlekken voorkomen' Dat kan dankzij Bipur, een vernieuwende beschermende van Beal International. Bipur aanbrengen is de oplossing om Mortex of gepolijst beton te beschermen en gedurende jaren op zijn mooist te houden.

Mortex is een hoogstaande decoratieve afwerkingslaag, meer bepaald een multifunctionele pleister die gebruikt wordt voor het bekleden van minerale oppervlakken. Momenteel wordt het zeer veel toegepast op vloeren, muren en meubels. Mortex kan de uitstraling van tadelakt (Marokkaanse sierpleister) evenaren alsook het uitzicht van effen beton. Door zijn volledige waterdichtheid is Mortex bovendien ideaal voor badkamers, doucheruimtes en buitenpleisterwerk en is een waardevolle vervanger voor tegels. Door zijn sterkte en hittebestendigheid kan het eveneens gebruikt worden als bovenlaag van keukenbladen en/of als spatwand.

Ongeacht het gebruik dat ervan gemaakt wordt, moet Mortex worden beschermd en onderhouden. Na vele jaren van research bracht bedenker en fabrikant Beal International Bipur op de markt, een nieuwe polyurethaanbeschermingslak op waterbasis die vele voordelen biedt:

de toepassing van de lak op een met Mortex bepleisterd oppervlak vereenvoudigt het onderhoud, want beschermt tegen krassen en chemische producten (zoals zepen). Bipur werd uitgedacht om bestand te zijn tegen olie, vet, zuren enz. Voortaan kan de gebruiker gerust zijn als hij per ongeluk wat citroensap morst op zijn keukenwerkblad in Mortex.

Mortex behandeld met een polyurethaanlak zoals Bipur kan worden onderhouden met normale schoonmaakmiddelen.

Bipur is een kleurloze oplossing waarmee Mortex gevoed en onderhouden kan worden zonder de kleur of textuur aan te tasten. De lak is uv-bestendig en vergeelt niet. Bipur is milieuvriendelijker dan de andere lakken die op de markt verkrijgbaar zijn.

De lak is verkrijgbaar in mat, satijn en hoogglans. De lak kan aangebracht worden eens de afwerkingslaag droog is, maar biedt ook een ideale oplossing om een bestaande Mortex-laag een verjongingskuur te geven.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar