Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bioville in Diepenbeek krijgt gloednieuwe vleugel

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bioville in Diepenbeek krijgt gloednieuwe vleugel

BioVille, de health- & care-incubator op de universitaire campus in Diepenbeek en haar aandeelhouders LRM, POM Limburg en UHasselt, kondigen officieel de start van de bouw van een nieuwe, derde vleugel aan. De derde vleugel werd ontworpen door DBV Architecten, aannemer Edibo nv is verantwoordelijk voor de bouw. De uitbreiding van 2.000 m² moet de positie van BioVille versterken als koploper in de BioTech, MedTech en Digital Health. De focus ligt op groeibedrijven die nood hebben aan bijkomende infrastructuur.

De symbolische eerste steen van het project werd zopas gelegd in aanwezigheid van Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk, Tom Vandeput (voorzitter van de nv Wetenschapspark Limburg) en Tom Vanham, algemeen directeur van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM.
 
De nieuwe vleugel bestaat uit drie verdiepingen en heeft als doel om het ecosysteem verder uit te breiden met zorgorganisaties en bedrijven die er nieuwe toepassingen zullen ontwikkelen voor de gezondheidszorg. Het nieuwe gebouw zal tegen de zomer van 2023 klaar zijn om in gebruik te nemen. De nieuwe vleugel vergt een totale investering van 4.319.503,59 euro. De middelen zijn afkomstig van EFRO, LRM en de provincie Limburg.
 
De health- & care-incubator biedt met de nieuwe vleugel een antwoord op de vraag van bedrijven naar extra kantoorruimtes, laboruimtes en vergaderfaciliteiten. De gebruiker staat centraal. Daarom worden de verdiepingen casco opgeleverd zodat elk bedrijf kan kiezen voor een inrichting op maat in functie van de behoeften. In de nieuwe vleugel komt een centrale receptie en bedrijven die zich er vestigen, krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van de ondersteunende diensten van BioVille.

Business district

POM Limburg heeft in 2021 een ambitieus toekomstplan voor de universitaire campus uitgetekend. De campus wordt een kruispunt van innovatie, ondernemerschap en talentontwikkeling. De Health Campus is daarin een wezenlijk onderdeel en wordt een grootschalig innovatie- en democentrum voor de zorg van de toekomst. Stapsgewijs wordt een sterk ecosysteem gerealiseerd met innovatieve onderzoeksprojecten, nieuwe infrastructuur en ruimte voor innovatieve bedrijven.
 
“BioVille, nu reeds het economisch kloppend hart van de site, wil verder uitgroeien tot een dynamisch business district, en dit binnen de ruimere context van de Health Campus. Deze gloednieuwe vleugel past in die ambitie. In de toekomst zullen er nog bijkomende ruimtes, laboratoria en andere voorzieningen komen om niet alleen startups en scale-ups, maar ook grotere health- & care-bedrijven naar de site te brengen”, zegt LRM-directeur Tom Vanham. 
 
BioVille reikt de hand aan alle actoren uit de zorgsector om het bestaande ecosysteem te versterken. Connecties met imec en de academische wereld zoals de UHasselt zijn er al, en er is ook al veel interactie met de bestaande projecten en initiatieven van BioVille. Er zitten nog heel wat kansen voor samenwerking of kruisbestuiving aan te komen die dit nieuwe project alleen maar ten goede zullen komen. BioVille maakt ook deel uit van het incubatorennetwerk dat LRM samen met partners ontwikkeld heeft in Limburg.
 
BioVille faciliteert al jaren de versnelling in de gezondheidszorg en biedt de sector met deze nieuwe vleugel nog meer mogelijkheden voor opleidingen, onderzoek en ontwikkeling, productie, proeftuinomgevingen en internationalisatie. In 2020 opende BioVille ook de deuren van het Digital Health House, een ander project dat mede dankzij EFRO-steun tot stand kwam. Door de faciliteiten en het aanbod te blijven vernieuwen en uit te breiden, creëert BioVille een ideale voedingsbodem voor bedrijven en organisaties die bouwen aan de gezondheidszorg van morgen.
 
 

Copyright: Levi Lenaerts - Blikopener

Copyright: Levi Lenaerts - Blikopener
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Het district en de stad Antwerpen zullen de komende jaren het Stadspark terug opwaarderen naar zijn oorspronkelijke landschapsstijl, rekening houdend met de hedendaagse noden. Zopas werd hiervoor het voorontwerp goedgekeurd dat tot stand kwam na[…]

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Meer artikels