Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BIM-platform organiseert gratis event over het digitale bouwteam

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
BIM-platform organiseert gratis event over het digitale bouwteam

Het BIM-platform organiseert op maandag 26 april van 18 tot 19.45 uur een gratis livestream-evenement met als thema ‘Het digitale bouwteam. Bent u er klaar voor?’. De sessie is bestemd voor opdrachtgevers, architecten, adviseurs, aannemers, producenten, facility managers, projectontwikkelaars, studiebureaus en installateurs. Sprekers zijn Tim Lemoine, Dario Petosa, Rudy De Smedt en Jos Vandamme.
Samenwerken in een digitaal bouwteam wint aan belang. Het is de weg vooruit, zodat de bouwwereld sneller, innovatiever en efficiënter kan werken. Tegelijkertijd betekent dit bijvoorbeeld een aanzienlijke reductie van de traditionele faalkosten. Alle informatie in één digitaal model is dus een noodzakelijk streven, en BIM (bouwinformatiemodel) is daar de perfecte tool voor.
 
Tijdens het komende livestream event worden de mogelijkheden in kaart gebracht en krijgen de deelnemers een degelijk overzicht van wat dit voor de eigen onderneming kan betekenen. Het digitale bouwteam belangt immers iedereen aan.
 
De avond start met Tim Lemoine van het WTCB die een stand van zaken brengt over het Belgische BIM protocol en het Belgische uitvoeringsplan. Aansluitend zal advocaat Dario Petosa de mogelijkheden en grenzen van multidisciplinair samenwerken in een bouwteam vanuit legaal standpunt belichten.
 
Afsluiten gebeurt met een actuele case: de Gentse Leopoldskazerne. Rudy De Smedt  schetst zijn antwoord en visie op BIM binnen dit herbestemmingsproject. Wie nam het initiatief om met BIM te werken, open of gesloten BIM, 3D opmetingen in bestaande gebouwen, wat met de uitvoering,…? zijn enkele vragen die aan bod komen.

Programma

• 18 uur: Het Belgische BIM protocol versie 2019 en het Belgische BIM uitvoeringsplan, door Tim Lemoine - hoofdadviseur Digitale Bouw bij het WTCB.
• 18.20 uur: Multidisciplinair (samen)werken in bouwteam. Een legale zoektocht naar de mogelijkheden en grenzen, door Dario Petosa, advocaat bij Lydian.
• 18.40 uur: Leopoldskazerne Gent - Open of closed BIM? Een unieke locatie, op het kruispunt tussen oud en nieuw. De Leopoldskazerne krijgt een nieuwe start. Met respect voor de geschiedenis, maar met het oog op de toekomst. Een indrukwekkende architectuur en geschiedenis. Een samenspel van stijlen en invloeden, naadloos aangevuld en versterkt met moderne elementen. Rudy De Smedt (Democo) en Jos Vandamme (C3A) vertellen meer over de rol van BIM bij de herontwikkeling van dit project.
• 19.10 uur: BIM’en met Cordeel, Imtech en Trimble. Wat is het belang van een actieve BIM-visie om het digitale bouwteam sneller en beter te laten (samen)werken? BIM Manager Michel Wuyts van Cordeel, BIM Manager Tiene Torfs van Imtech en Sales Director Ruud Kats van Trimble delen hun visie en ervaringen met het gebruik van BIM geven enkele tips & tricks voor een efficiënte BIM Workflow.
• 19.20 uur: Wat is de missing link tussen ontwerp en BIM? Aan de hand van het appartementencomplex Bergerheide in Peer delen ILB Architecten hun ervaringen met BIM in de ontwerpfase van het project. Door het hele project eerst virtueel in 3D te bouwen en te simuleren, werden al heel wat technische details vooraf uitgeklaard. Thierry Carminati van Design Express vertelt meer over het verband tussen ontwerp en BIM, reeds in een vroeg stadium van een project.
• 19.30 uur: Virtuele Ronde tafels, data toelichting en te behandelen thema's:
- Open of closed BIM? (C3A).
- Wat is het belang van een actieve BIM-visie om het digitale bouwteam sneller en beter te laten (samen)werken? (Trimble).
- De missing link tussen ontwerp en BIM? (Design Express).
 
Deze inspiratiesessie wordt gratis aangeboden door BIM-platform. Inschrijven kan via deze link: https://tinyurl.com/ehy34x8n
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VCB blijft geloven in groeipotentieel van duaal leren

VCB blijft geloven in groeipotentieel van duaal leren

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) zal de komende jaren imagocampagnes blijven organiseren. Het aantal leerlingen moet de komende tien jaar minstens opnieuw met 20% toenemen om de toenemende uitval omwille van pensioneringen op te vangen. Voorts[…]

08/07/2021 | VCB
Imagocampagne voor opleiding schilder-decorateur

Imagocampagne voor opleiding schilder-decorateur

Bouwonderwijs in Vlaanderen bereikt historisch dieptepunt

Bouwonderwijs in Vlaanderen bereikt historisch dieptepunt

Mannen worden verwacht om technisch te zijn, vrouwen zorgzaam en sociaal

Mannen worden verwacht om technisch te zijn, vrouwen zorgzaam en sociaal

Meer artikels