Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BIM-opleiding

Gerelateerde onderwerpen :

Het Instituut voor Permanente Vorming (IVPV) van de Universiteit Gent (UGent) organiseert van 19 april tot 14 juni in het Technologiepark in Zwijnaarde een postacademische opleiding over informatiebeheer van bouwprojecten (BIM).

Building Information Modelling (BIM) is sterk in opmars. Dankzij BIM verloopt het werkproces efficiënter en is er een lagere foutenlast op de bouwplaats. Informatie wordt niet langer beheerd in vele losstaande documenten, tekeningen, dossiers en tabellen, maar centraal beheerd via zogenaamde virtuele 3D-gebouwmodellen.

Modules

Deze opleiding is bedoeld voor tekenaars, bedrijfsleiders, projectleiders en it-verantwoordelijken. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40. Een basiskennis van CAD-software is vereist. De lesmodules omvatten de basisbegrippen, de softwaretoepassingen, de open BIM-standaarden, de uitwisseling van informatie, het BIM-implementatieplan en enkele voorbeeldprojecten.

Wie de volledige opleiding volgt en op het einde zelf een BIM-voorbeeldproject kan uitwerken en verdedigen, ontvangt een getuigschrift. Deze opleiding kost 1.215 ' per deelnemer, maar er zijn ook kortingen en je kan betalen met opleidingscheques.

Meer informatie vind je op www.ivpv.ugent.be/BIM.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

De eerste editie van We Are Real Estate is meer dan geslaagd. Precies 1.953 deelnemers hebben deze nieuwe vakbeurs voor vastgoedprofessionals in Brussels Expo bezocht, waar 55 exposanten het beste van zichzelf hebben gegeven. De algemene teneur[…]

09/06/2019 |
Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Iets meer bezoekers voor Prowood

Iets meer bezoekers voor Prowood

De certificatie van verhuurbedrijven is een feit

Publireportage

De certificatie van verhuurbedrijven is een feit

Meer artikels