Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BIM-opleiding

Gerelateerde onderwerpen :

Het Instituut voor Permanente Vorming (IVPV) van de Universiteit Gent (UGent) organiseert van 19 april tot 14 juni in het Technologiepark in Zwijnaarde een postacademische opleiding over informatiebeheer van bouwprojecten (BIM).

Building Information Modelling (BIM) is sterk in opmars. Dankzij BIM verloopt het werkproces efficiënter en is er een lagere foutenlast op de bouwplaats. Informatie wordt niet langer beheerd in vele losstaande documenten, tekeningen, dossiers en tabellen, maar centraal beheerd via zogenaamde virtuele 3D-gebouwmodellen.

Modules

Deze opleiding is bedoeld voor tekenaars, bedrijfsleiders, projectleiders en it-verantwoordelijken. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40. Een basiskennis van CAD-software is vereist. De lesmodules omvatten de basisbegrippen, de softwaretoepassingen, de open BIM-standaarden, de uitwisseling van informatie, het BIM-implementatieplan en enkele voorbeeldprojecten.

Wie de volledige opleiding volgt en op het einde zelf een BIM-voorbeeldproject kan uitwerken en verdedigen, ontvangt een getuigschrift. Deze opleiding kost 1.215 ' per deelnemer, maar er zijn ook kortingen en je kan betalen met opleidingscheques.

Meer informatie vind je op www.ivpv.ugent.be/BIM.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft bouwprofessionals vindt nieuwe technologieën belangrijk

Helft bouwprofessionals vindt nieuwe technologieën belangrijk

Naar aanleiding van de zestigste editie van Batimat, de internationale vakbeurs voor bouw en architectuur, onderzocht iVox wat projectontwikkelaars, architecten en aannemers zoal bezighoudt. De bouwprofessionals blijken vooral wakker te liggen[…]

Tweede editie Demo Days in Boussu

Tweede editie Demo Days in Boussu

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Meer artikels