Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bijna 600.000 nieuwe woningen sinds 2002

Gerelateerde onderwerpen :

,
Bijna 600.000 nieuwe woningen sinds 2002

Op twintig jaar tijd steeg het aantal huizen in Vlaanderen van iets meer dan 2 miljoen, naar 2,2 miljoen. Dat is een stijging met 10%. In dezelfde periode steeg het aantal flats van 530 000 naar 930 000. Dit komt neer op een stijging met 75%. Vlaanderen kende de voorbije decennia ook een sterke appartementisering. 

Al sinds het einde van de jaren ’90 zien we een toename van het aandeel flats in het totale nieuwbouwwoningen. Dit aandeel bereikte een maximum in 2017. Dat jaar was 64% van de toegekende nieuwbouwvergunningen een flat. De jongste jaren neemt het aandeel flats in nieuwbouw terug af. De coronacrisis heeft de voordelen van een grondgebonden woning nog eens duidelijk aangetoond, waardoor gezinnen hier ook meer naar vragen.
 
“Het aandeel flats is de laatste jaren zo sterk toegenomen dat dit niet kon blijven duren. In ons land wonen al meer gezinnen in een flat dan in Nederland. Onze regio heeft de jongste 25 jaar een inhaalbeweging gemaakt om het beperkte aanbod van flats dat er destijds was te doen toenemen. De veranderende demografie en de beperkte hoeveelheid bouwgrond heeft de bouwsector aangespoord om meer flats te realiseren”, aldus Marc Dillen, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Groep Huyzentruyt richt zich op Roemenië

Groep Huyzentruyt richt zich op Roemenië

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt wordt na Polen nu ook in Roemenië actief.  Het streefdoel is om tegen 2030 jaarlijks ongeveer 700 woongelegenheden te ontwikkelen in Roemenië, goed voor een jaarlijkse omzet[…]

21/06/2022 | Ondernemingen
Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Woningpas kan publiek worden gedeeld

Woningpas kan publiek worden gedeeld

Huis te koop in twee werelden

Huis te koop in twee werelden

Meer artikels