Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BIA verdeelt AUSA in België

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
BIA verdeelt AUSA in België

(c) BIA/AUSA

BIA breidt zijn gamma in België vanaf eind april uit met het merk AUSA. AUSA, gevestigd in Barcelona, produceert compacte alle-terreindumpers, vorklifts en verreikers en staat bekend omwille van zijn uitermate kwalitatieve en efficiënte machines die polyvalent inzetbaar zijn in de bouw, de industrie en de landbouw.
 

 

Volgens BIA stijgt sinds enkele jaren de vraag naar lichte machines op de Belgische markt, ongeacht de toepassing. Deze steeds veelzijdiger wordende compacte machines vertegenwoordigen ruim 60% van het huidige machinepark. Economische volatiliteit, milieueisen en mobiliteitsbeperkingen zullen deze trend de komende jaren nog versterken.
 
BIA zal de AUSA-machines hoofzakelijk verdelen via zijn Utility Partners. Dit netwerk meer dan 30 regionale dealers, die voldoen aan strenge commerciële en technische criteria, bieden hun klanten een lokale kwaliteitsservice en een breed scala aan producten zowel in verkoop als verhuur.
 
“De AUSA-producten vormen een perfecte aanvulling op het Komatsu Utility-gamma en stellen onze partners in staat hun regionale product- en serviceaanbod te versterken. Behalve van een uitbreiding van het assortiment profiteren onze partners met deze samenwerking van een vereenvoudiging en harmonisatie van de toelevering, ondersteuning voor opleiding van het personeel en technische en commerciële support”, zegt Gregory de Jacquier, general manager BIA Benelux.
 
“2020 is een sleuteljaar voor AUSA vanwege het grote aantal lanceringen van nieuwe en emissiearme producten. De overeenkomst met BIA zal ons in staat stellen onze marktpenetratie in verkoop en verhuur van machines te vergroten in een belangrijk gebied voor de groep”, verklaart Juan Urkijo, sales and marketing director bij Ausa.
 
De BIA Groep is sinds meer dan een eeuw actief in de verkoop verhuur en onderhoud van machines voor grond-, weg- en waterbouw, mijnen, steengroeven, energievoorziening, recyclage en transport. De groep is aanwezig in Europa (België, Nederland en Luxemburg) en in meer dan 20 Afrikaanse landen. BIA verdeelt in België de merken Komatsu, SDMO, Metso en Portafill.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe heeft twee volledig elektrische betonmixers geleverd aan Voorbij Funderingstechniek. Deze stationaire betonmixers zullen worden ingezet op het project A16 Rotterdam, waar Funderingscombinatie Voorbij Franki (FCVF) in opdracht van[…]

14/04/2021 | BouwmaterieelMaterieel
Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Autonome schrobmachine voor kleine ruimtes

Autonome schrobmachine voor kleine ruimtes

Caterpillar verbetert asfaltfrezen

Caterpillar verbetert asfaltfrezen

Meer artikels