Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BIA renoveert zijn site in Overijse

Gerelateerde onderwerpen :

,
BIA renoveert zijn site in Overijse

SONY DSC

BIA, de Belgische invoerder van het materieel van Komatsu, investeert 3 miljoen € in de renovatie van zijn historische locatie. In 2020 zullen de medewerkers van BIA Group en BIA Overseas, momenteel gevestigd in Genval, hun collega’s van BIA Belgium vervoegen in een volledig gerenoveerde gebouw in Overijse.

Het samenbrengen van de teams beantwoordt aan de behoefte aan meer synergie en verbetering van de infrastructuur. De werken worden uitgevoerd door Thomas & Piron Rénovation.

In 2018 werd beslist om het BIA-gebouw in Overijse te renoveren. Het gebouw dateert van 1967 en is de hoofdzetel van BIA Benelux. Momenteel zijn er de administratieve en commerciële activiteiten van BIA Belgium ondergebracht. Het doel van de renovatie is eenvoudig: het verbeteren en moderniseren van de ruimte en er een nog aangenamere werkomgeving van maken. Concreet zullen de vroegere werkplaats en de opslagruimtes alsook een deel van de kantoren plaats maken voor een hypermodern kantoor. De teams van BIA Group, BIA Overseas en BIA Belgium zullen dan worden samengebracht in één gemeenschappelijk gebouw.

“We zijn erg enthousiast over dit project omdat het de mogelijkheid biedt om de verschillende afdelingen van de groep samen te brengen op een locatie die ons nauw aan het hart ligt en om mooie synergiën te laten ontstaan tussen de verschillende teams”, vertelt CEO Vincent Bia van de BIA Group.

Gevel in kurk

De renovatie, die reeds gestart is en tot begin 2020 zal duren, is gebaseerd op het cradle-to-cradle-principe, met als uitgangspunten: nul vervuiling en 100% hergebruik. Daarnaast krijgt het gebouw, dat door Thomas & Piron Rénovation gerenoveerd wordt naar de plannen van architectenbureau Synergy International, een voorgevel in kurk om het op een ecologische manier te isoleren. Meer dan 80% van het gebouw zal verwarmd worden met warmtepompen en op de parking worden oplaadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd.

Internationaal

De BIA Group levert machines en aftersales-service (onderdelen, onderhoud, enz.) in de Benelux en in Afrika en het aantal medewerkers blijft al jaren gestaag toenemen (6% stijging tussen 2017 en 2018). BIA investeert daarom ook in de vestigingen in het buitenland. De BIA-vestigingen in Zambia en Burkina Faso verhuizen dit voorjaar naar nieuwe kantoren en werkplaatsen. En in Nederland zal BIA begin 2020 een nieuw hoofdkantoor en werkplaats in gebruik nemen in Apeldoorn en in het westen van dat land een nieuw servicecenter openen. De Belgische serviceactiviteiten van BIA vinden plaats in Fleurus (gebouwd in 2012) en in Izegem (geopend in 2018).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Meer artikels