Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BIA levert twee wielladers aan Lafarge/Holcim

Gerelateerde onderwerpen :

BIA levert twee wielladers aan Lafarge/Holcim

De groep Lafarge/Holcim, één van ‘s werelds grootste cement- en granulaatproducenten, heeft onlangs twee Komatsu-wielladers met een grote capaciteit gekocht: een A480-8 en een WA500-7. De WA480 was de eerste wiellader van dit type die in België verkocht werd. De machine is bestemd voor de steengroeve van Trooz, in de omgeving van Luik, terwijl de WA 500-7 bedoeld is voor de Carrière du Milieu in Gaurain-Ramecroix. Beide machines zullen ingezet worden voor de overslag van granulaten

De nieuwe Komatsu-wiellader WA480-8 Stage IV van 25-26,6 ton die voor het eerst werd voorgesteld op Intermat, maakt het gamma van de Serie 8-wielladers compleet. Deze machine wordt aangedreven door een dieselmotor van 223 kW/303 pk met selectieve katalytische reductie (SCR) die de uitstoot beperkt met hulp van AdBlue. Het brandstofverbruik ligt 15% lager dan dat van de WA480-6.

De wiellader heeft bovendien het nieuwste Komtrax 5 satellietvolgsysteem. Dat zorgt voor gemoedsrust, lagere exploitatiekosten, meer winst, aansluiting via 3G Smartphone, identiteit van de bestuurder, controle van het AdBue-vloeistofpeil, gebruiksrapporten en een statusrapport van de wiellader.De WA480-8 heeft voorts het CARE-onderhoudsprogramma dat werd uitgebreid tot het SCR-systeem en geniet 5 jaar of 9.000 werkuren garantie op de katalysator. Het nieuwe, automatische graafsysteem verbetert het laadvermogen en verlicht de vermoeidheid van de bestuurder. De vernieuwde bak en de vrijloopstop (Auto-Idle-Shutdown) verbeteren dan weer de productiviteit en beperken het brandstofverbruik en de operationele kosten, ongeacht de uitgevoerde werkzaamheden.

Om tijd te winnen en de veiligheid van de bestuurder te verbeteren, is de wiellader uitgerust met brede vleugeldeuren met gascilinders voor een snelle en gemakkelijke toegang tot de onderhoudspunten.

De nieuwe Komatsu WA480-8 biedt volgens BIA een buitengewone combinatie van stabiliteit, graafkracht op de bak en trekkracht, wat de machine ideaal maakt voor allerhande werkzaamheden. De beschikbare hulpstukken breiden de veelzijdigheid van de wiellader uit tot toepassingen in de recyclingindustrie en de steengroeven. Deze machine heeft een netto-motorvermogen van 224 kW/305 pk, een opbreekkracht op de bak van 244 kN, een bakpenhoogte van 4.485 mm en een kiplast met gedraaid onderstel van 20 ton.

De Carrière du Milieu in Gaurin-Ramecroix, eigendom van Lafarge/Holcim, heeft een WA500-7 wiellader in gebruik genomen. De bakinhoud van 4,5 tot 7 m³ maakt deze machine ideaal voor het snel laden van opleggers. 

De WA500-7, met een gewicht van 33.330 kg, onderscheidt zich door een grotere efficiëntie, een laag verbruik, een verhoogd bestuurderscomfort en een groter onderhoudsgemak. Hij wordt aangedreven door een motor met een netto-vermogen van 263 kW/358 pk en is eveneens uitgerust met het Komtrax-telematicasysteem dat informatie over de machine via een draadloze verbinding naar een beveiligde website stuurt. Gegevens als werkuren, brandstofverbruik, locatie, waarschuwingen en onderhoudsalarmen worden voor analyse naar de webapp verstuurd. Het geïntegreerde vlootbeheersysteem BIA SmartFleet is ook beschikbaar op deze machine. Daarnaast is sprake van een aanzienlijk groter bestuurderscomfort (zichtbaarheid, stoel, geluidsniveau), een groot onderhoudsgemak dankzij de vlotte toegang tot de radiatoren en een radiator met grote openingen voor een betere koeling. Dat alles vergroot de productiviteit en beperkt de exploitatiekosten. Deze machine heeft een opbreekkracht op de bak van 287 kN, een bakpenhoogte van 4.795 mm en een kiplast met gedraaid onderstel van 22 ton.

Enkele gemeenschappelijke functies van deze machines zijn Smart Loader Logic (verbetert het motorkoppel volgens de activiteit, bespaart brandstof en vermindert automatisch het motorkoppel bij een lagere belasting van de wiellader), Electronic Pilot Control (elektronisch bediende hendel die rechtstreeks aangesloten is op de bestuurdersstoel), Eco Guidance (geeft operationeel advies om het brandstofverbruik te beperken) en de lock-up koppelomvormer van grote capaciteit (betere acceleraties, sterkere  prestaties op hellingen, hogere topsnelheid en beperkt verbruik. De lock-upfunctie wordt geactiveerd vanaf de tweede tot de vierde versnelling).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

Verhuurplatform Bullswap versnelt uitrol in de Benelux

Verhuurplatform Bullswap versnelt uitrol in de Benelux

Meer artikels