Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

BIA Belgium toont nieuwe  24-tons wiellader op Matexpo

Gerelateerde onderwerpen :

,
BIA Belgium toont nieuwe   24-tons wiellader op Matexpo

BIA Belgium presenteert op Matexpo een aantal Benelux-premières en een aantal andere opmerkelijke machines en diensten. De meest opmerkelijke Komatsu-machine is de totaal nieuwe WA475-10-wiellader in de 24-tonsklasse met de innovatieve hydro-mechanische transmissie van Komatsu.

BIA verdeelt hoogkwalitatieve machines voor grondverzet, constructie, sloop, steengroeven, recyclage en energievoorziening.  Het bedrijf is exclusief invoerder van o.a. Komatsu, Metso en Portafill. BIA biedt haar klanten een totaalaanbod van verkoop, verhuur, service, financiering en projectbegeleiding op maat. BIA Belgium maakt deel uit van de BIA Group die actief is in de Benelux en 20 Afrikaanse landen en meer dan 1300 werknemers telt.

De WA475-10 combineert uitzonderlijke kracht met opmerkelijke zuinigheid waardoor deze machine tot 30% efficiënter is qua brandstofverbruik  (ton/liter). De vermogensregeling bevat een complete innovatie: de hydraulische snelheid kan onafhankelijk worden geregeld via het gaspedaal. Het was nog nooit zo eenvoudig voor een operator om de juist balans te vinden tussen tractie en hefvermogen. De totaal nieuwe cabine biedt bovendien een aangename en comfortabele werkplek.

Met de PC360LCi-11-graafmachine, eveneens een première, introduceert Komatsu de tweede generatie van de Intelligent Machine Control (iMC) technologie in het zwaardere segment. iMC laat toe bijzonder nauwkeurig te werken met een uitzonderlijk bedieningsgemak. Daarnaast zijn er nog aantal andere Komatsu-machines te zien: de hybride graafmachine HB215LC-3, de ultrakorte PC138US-11, de bandenkraan PW148-11, de knikdumper HM300-5 en de bulldozer D51PXi-24. Deze laatste is ook al een iMC-machine.

Van het compacte Komatsu Utility-gamma worden zes machines getoond: vier minirupsgravers, de PW118MR-11-midibandenkraan en de WA70-7-midiwiellader. Hiermee toont BIA dat Komatsu ook in het segment tot 12 ton een meer dan volwaardig speler op de markt is.

Breken en zeven

In het gamma brekers is er de reeds op Bauma getoonde Metso MX-3-kegelbreker die in Kortrijk zijn Benelux-première beleeft. Deze machine met de Multi-Action-technologie van Metso heeft volgens de producent een uitzonderlijk rendement en lange levensduur. Daarnaast wordt de Metso NP15 Impact Crusher voorgesteld. Deze breker is geschikt voor tweede of derde fase reductie in de verwerking van aggregaten of in recycling.

De Metso M&J K210 pre-schedder is een recyclingmachine voor het vergruizen van alle materialen tot 45 ton per uur. Portafill presenteert de MR-5 zeefinstallatie. Deze relatief compacte machine past in een container en is robuust genoeg om de zwaarste materialen te verwerken. In de afdeling Energy stelt BIA een totaal nieuw en ruim gamma stroomgeneratoren voor.

SmartFleet

Met BIA SmartFleet toont BIA zijn innovatie kracht. Dit fleetmanagementplatform is een in-house ontwikkeling die de klant in één oogopslag een totaalbeeld geeft van de prestaties en locaties van al zijn machines, ongeacht merk of type.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Miller Formless ESA nv, de Europese afdeling van het Amerikaanse Miller Formless, heeft midden augustus vanuit Genk zijn eerste afgewerkte glijbekistingsmachine geleverd aan Stadsbader nv. De Belgische aannemer was verheugd de nieuwe variabele[…]

14/09/2020 | BouwmaterieelMaterieel
Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Volvo heeft nieuwe compacte graafmachine

Hoe digitaal is de bouwsector in 2020? Er is werk aan de winkel!

Hoe digitaal is de bouwsector in 2020? Er is werk aan de winkel!

Matermaco Group investeert in track & trace oplossingen

Matermaco Group investeert in track & trace oplossingen

Meer artikels