Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bewoners Meiserplein vragen wel autotunnel

Gerelateerde onderwerpen :

De Brusselse regering schrapt zoals bekend het prestigieuze plan om onder het Meiserplein in Schaarbeek een dubbele tunnel te bouwen (zie Bouwkroniek van 25 september, blz. 8). De geplande autotunnel komt er niet, maar de ondergrondse verbinding voor het openbaar vervoer blijft wel behouden. Uit een enquête die een student van Ephec (Ecole Pratique des Hautes Etudes Commerciales) in mei en juni heeft gehouden, blijkt dat drie vierde van de bewoners en handelaars in de omgeving van het plein wel voorstander zijn van een autotunnel tussen de Reyers- en de Wahislaan. De Road Federation Belgium (RFB) dringt erop aan om met het advies van de buurtbewoners van het Meiserplein en van de weggebruikers rekening te houden.

Zowat 94% van de ondervraagde personen kampen met grote fileproblemen. Een vlottere doorstroming van het verkeer, een verkeersvriendelijke aanpassing van het plein en een vermindering van het bovengrondse verkeer zijn absoluut nodig. Wie de autotunnel afkeurt, vreest vooral de hinder en de tijd die de werkzaamheden in beslag zouden nemen.

Het Meiserplein is een zwart verkeerspunt voor zowel voetgangers, fietsers, het openbaar vervoer als het autoverkeer. Voor de realisatie van een dubbele tunnel werd reeds in 2013 een princiepsakkoord bereikt, maar de Brusselse regering komt daar nu op terug. Door het afvoeren van de autotunnel schrapt Brussel een investering van minstens 160 miljoen '. De gecombineerde tram- en wegtunnel zou minstens 224 miljoen ' hebben gekost. Het project wordt afgevoerd omdat een nieuwe studie uitwijst dat de aanleg van een tunnel de levenskwaliteit in de omgeving niet noemenswaardig zou verbeteren.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Zeven nieuwe windturbines in West-Vlaanderen

Zeven nieuwe windturbines in West-Vlaanderen

De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft een reeks vergunningen goedgekeurd voor alles samen zeven windturbines in drie projecten in Zwevegem, Beernem en Diksmuide. Een eerste omgevingsvergunning werd verleend aan de[…]

06/04/2020 | Projectenwindmolen
Departement Omgeving lanceert projectoproep Klimaatwijken

Departement Omgeving lanceert projectoproep Klimaatwijken

Futurn herontwikkelt site Arca Bifa in Lubbeek

Futurn herontwikkelt site Arca Bifa in Lubbeek

Nieuwe hoofdzetel Allianz Benelux opgeleverd

Nieuwe hoofdzetel Allianz Benelux opgeleverd

Meer artikels