Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Betonstort voor eerstesteenlegging De Rozenkrans en De Strandloper

Gerelateerde onderwerpen :

Betonstort voor eerstesteenlegging De Rozenkrans en De Strandloper

De scholen De Rozenkrans en De Strandloper in Oostduinkerke hebben op vrijdag 13 februari het officiële startschot gegeven voor de bouwwerken van hun campus. Voor de eerstesteenlegging werd een houten bekisting voor een zitbank gemaakt. Daarin stortte aannemer Strabag beton, nadat eerste schepen Jan Loones daarvoor het startsein gaf (foto 1). De leerlingen lieten daarna tientallen ballonnen op (foto 2). Het bouwproject met een oppervlakte van 2.830 m² is een onderdeel van Scholen van Morgen, het scholenbouwprogramma van de Vlaamse regering.

Doelstelling is om dit jaar meer dan 100 bouwplaatsen op te starten. Aan de Albert-I-laan in Oostduinkerke verrijst binnenkort een modern schoolgebouw voor het buitengewoon basis- en secundair onderwijs van De Strandloper en De Rozenkrans. Het gebouw komt er ter vervanging van een gedateerde sportzaal en schoolgebouw. Een nieuw klassengedeelte, een sporthal en (overdekte) speelplaatsen zullen het resultaat vormen van het grootschalige bouwproject. De bouwwerken zijn gestart op 16 november 2014. Als alles volgens plan loopt, moet het project klaar zijn op 15 mei 2016.

De Rozenkrans werd al in 1920 gesticht door de zusters dominicanessen. Intussen oogden de oude sportzaal en het schoolgebouw voorbijgestreefd en voldeden ze niet meer aan de behoeften van de leerlingen. Een structurele oplossing drong zich op. Dankzij de instap in de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen kwam het bouwdossier met een investeringskost van ruim 7 miljoen ' in een stroomversnelling.

De thv Strabag-Züblin is eind vorig jaar gestart met de bouwwerken voor de nieuwe school. 'Het nieuwe schoolgebouw zal ons toelaten om de komende jaren nog meer tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen. We zullen uitstekende onderwijskwaliteit kunnen bieden in een mooie, comfortabele omgeving', aldus Lieven Beheydt, directeur van De Rozenkrans.

Sportveld op het dak

Evr-Architecten creëerde een ontwerp dat overeenkomt met de wensen van de schooldirectie. De sporthal en het ateliergebouw werden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw klassengedeelte en een sporthal. De klassen omvatten een houtatelier voor professionele arbeidstraining, zorg- en autiklassen met aangepast sanitair, kookklassen, crea-lokalen, een strijklokaal en andere ateliers. De leslokalen en administratieve ruimtes op de eerste verdieping zijn voorzien van terrassen die een overdekte speelplaats vormen. De sportzaal is half verzonken; zo kan op het dak een sportveld worden voorzien.

Verspreid over heel Vlaanderen werden reeds 56 bouwwerven opgestart. De eerste 'school van morgen', het GTI in Londerzeel, is al in gebruik genomen. 'Het programma bereikt dit jaar zijn hoogtepunt. De doelstelling is om dit jaar meer dan 100 bouwplaatsen op te starten en minstens 15 scholen te openen', licht Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits toe. In de provincie West-Vlaanderen investeert Scholen voor Morgen in totaal bijna 250 miljoen ' voor 35 scholenbouwprojecten. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de[…]

06/12/2022 | Renovatie
Zestig nieuwe woningen in Gent

Zestig nieuwe woningen in Gent

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Meer artikels