Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Betonfirma's bestrijden dodehoekongevallen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Betonfirma's bestrijden dodehoekongevallen

(c) FedBeton

Jaarlijks gebeuren in België gemiddeld een vijftigtal dodehoekongevallen, waarvan de helft met zeer ernstige gewonden. Ieder jaar laten tien mensen het leven bij een dergelijke ongeval, de meeste slachtoffers zijn jongeren tussen 11 en 20 jaar oud.
De sectorvereniging Fedbeton, die een zeventigtal ondernemingen met in totaal 150 productiezetels groepeert die actief zijn in de productie, het vervoer en het pompen van stortklaar beton, kwam in contact met de Lierse scholengroep HeLiKs, die voor hun jaarlijkse opleidingsdag rond verkeersveiligheid op zoek waren naar bedrijven die gedurende drie dagen een vrachtwagen ter beschikking wilden stellen.
 
De Fedbeton-leden Transportbeton De Beuckelaer, AC Materials en Inter-Beton waren onmiddellijk bereid hun medewerking te verlenen aan dit initiatief. “Als we hiermee slechts één ongeval kunnen vermijden, dan is deze actie al voor 200% geslaagd”, was de eerste reactie van Emile Vertongen, bedrijfsleider van Transportbeton De Beuckelaer met vestigingen in Schoten en Boom.
 
Zo werden op 28, 29 en 30 september meer dan 500 scholieren uit het eerste secundair (11-12 jarigen) een leerrijke ervaring rijker. De scholieren konden vanop de plaats van de chauffeur ervaren wat deze allemaal ziet, en vooral wat deze vanuit die positie allemaal niet ziet.
 
De scholengemeenschap HeLiKs-Lier is Fedbeton en vooral de deelnemende bedrijven erg dankbaar. “Dit engagement betekent een enorme meerwaarde om de dode hoek realistisch voor te stellen”, aldus beleidsmedewerker Stéphane Du Jardin.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sierbestrating uit cementvrij geopolymeerbeton

Sierbestrating uit cementvrij geopolymeerbeton

Stradus brengt voorhet eerst sierbestrating op basis van cementvrij geopolymeerbeton op de Belgische markt. De nieuwe Cero-bestrating  brengt een lagere CO2-uitstoot mee en weet dit te combineren met hoogwaardige afwerkingsmogelijkheden[…]

Kamp C print winnende ontwerpen 3D Print Awards

Kamp C print winnende ontwerpen 3D Print Awards

Holcim-betoncentrales Brussel en Merksem krijgen CSC-keurmerk

Holcim-betoncentrales Brussel en Merksem krijgen CSC-keurmerk

BASF Construction Chemicals wordt MBCC Group

BASF Construction Chemicals wordt MBCC Group

Meer artikels