Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Betere prestaties met nieuwe glascoatings

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Betere prestaties met nieuwe glascoatings

Dit najaar brengt AGC twee nieuwe zonwerende beglazingen op de markt: Stopray Ultra-70 on Clearvision en Stopray Titanium 34 T. Het gaat om high-tech glasproducten die tegemoetkomen aan de steeds strengere eisen die worden gesteld op het gebied van energie en esthetiek. 

Beide Stopray-producten zijn voorzien van coatings die in de zomer zorgen voor optimale zonwering, terwijl de bijzonder lage Ug-waarden in de winter warmteverlies voorkomen. Dit nieuwe en hoog-presterende glasproduct met zachte coating is voorzien van een driedubbele zilvercoating die zorgt voor maximaal licht in een gebouw en een aanzienlijke vermindering van de binnenkomende warmte van de zon. 
 
Deze nieuwe coating is niet alleen gewild bij architecten vanwege de lage lichtreflectie aan zowel de binnen- als de buitenkant van het glas, maar is ook de vanzelfsprekende keuze van glasverwerkers vanwege de flexibele verwerkingsmogelijkheden.
 
Stopray Ultra-70 on Clearvision biedt een lichttransmissie van 70%, een zontoetredingsfactor van 33% en een selectiviteit van 2,1 met ook nog een lage lichtreflectie aan de binnen- en buitenkant. Dit product is vooral geschikt in gevels van kantoorgebouwen.
 
Stopray Titanium 34 T is een uniek hardbaar glasproduct met magnetroncoating. Volgens de fabrikant kent dit product geen concurrentie op de markt. Dankzij de hoge mate van zonwering en de voortreffelijke prestaties op het gebied van licht en energie is dit de ideale keuze voor landen met een warm klimaat. 
 
Dit product, met in de massa gekleurd grijs glas, wordt enorm gewaardeerd om zowel zijn lage lichtreflectie aan de binnen- en buitenzijde, als om zijn prachtige esthetiek die architecten veel vrijheid biedt om te spelen met het uiterlijk van een gebouw.
 
AGC Glass Europe, dat gevestigd is in Louvain-la-Neuve, produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie. Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, met meer dan honderd locaties in heel Europa.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties waarbij beleggers kunnen investeren in Belgische en Poolse residentiële woonprojecten. De projectontwikkelaar wil op die manier 8 miljoen € vers kapitaal ophalen. De minimum inleg bedraagt[…]

Groep Van Roey neemt Alfa uit Lokeren over

Groep Van Roey neemt Alfa uit Lokeren over

APK Group neemt J. Daniëls over

APK Group neemt J. Daniëls over

Bruno Humblet wordt CEO Deceuninck

Bruno Humblet wordt CEO Deceuninck

Meer artikels