Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bestek heraanleg centrum Kruishoutem goedgekeurd

Het gemeentebestuur van Kruishoutem heeft een ambitieus plan uitgewerkt om het Kruishoutemse centrum de komende jaren grondig aan te pakken. Belangrijk is dat het centrum van de gemeente wordt voorzien van een nieuwe, gescheiden riolering. Nu zijn er immers regelmatig verzakkingen in de verouderde rioleringsbuizen. Samen met de projectpartners Aquafin, Farys, De Lijn en AWV werd een bestek gemaakt voor de eerste fase van het project. Dat bestek werd zopas door de gemeenteraad goedgekeurd. De kostprijs van deze werken wordt geraamd op 5.177.776,51 ' zonder btw.

Bedoeling is dat de aannemer tegen de zomer van dit jaar aan de slag gaat. De uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 200 werkdagen. De werken worden gefaseerd aangepakt. In totaal zal gewerkt worden in tien fases. Zo wordt de hinder zo beperkt mogelijk gehouden voor omwonenden, maar ook voor handelaars, marktkramers en hun klanten. De werken zullen starten in de zone Colijnstraat tot Kerkhofweg. Vervolgens wordt gewerkt in (delen van) de Kerkhofweg, Pastorijstraat en Hoogstraat. Nadien volgen de Blekerijstraat, Woestijnestraat en Pastoor Senesalstraat om tot slot in de laatste fase het Nieuw Plein aan te vatten.

De laatste fase (Nieuw Plein) zal pas aangevat worden na Pasen 2016 zodat de jaarlijkse Eifeesten zonder hinder kunnen plaatsvinden op het plein. De werken op het plein moeten afgerond zijn vóór de Eifeesten van 2017.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen