Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bestek heraanleg centrum Kruishoutem goedgekeurd

Het gemeentebestuur van Kruishoutem heeft een ambitieus plan uitgewerkt om het Kruishoutemse centrum de komende jaren grondig aan te pakken. Belangrijk is dat het centrum van de gemeente wordt voorzien van een nieuwe, gescheiden riolering. Nu zijn er immers regelmatig verzakkingen in de verouderde rioleringsbuizen. Samen met de projectpartners Aquafin, Farys, De Lijn en AWV werd een bestek gemaakt voor de eerste fase van het project. Dat bestek werd zopas door de gemeenteraad goedgekeurd. De kostprijs van deze werken wordt geraamd op 5.177.776,51 ' zonder btw.

Bedoeling is dat de aannemer tegen de zomer van dit jaar aan de slag gaat. De uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 200 werkdagen. De werken worden gefaseerd aangepakt. In totaal zal gewerkt worden in tien fases. Zo wordt de hinder zo beperkt mogelijk gehouden voor omwonenden, maar ook voor handelaars, marktkramers en hun klanten. De werken zullen starten in de zone Colijnstraat tot Kerkhofweg. Vervolgens wordt gewerkt in (delen van) de Kerkhofweg, Pastorijstraat en Hoogstraat. Nadien volgen de Blekerijstraat, Woestijnestraat en Pastoor Senesalstraat om tot slot in de laatste fase het Nieuw Plein aan te vatten.

De laatste fase (Nieuw Plein) zal pas aangevat worden na Pasen 2016 zodat de jaarlijkse Eifeesten zonder hinder kunnen plaatsvinden op het plein. De werken op het plein moeten afgerond zijn vóór de Eifeesten van 2017.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken uit Lanaken viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. Het bedrijf ruilt het traditionele feestgedruis echter in voor een grootschalige solidariteitsactie. Het team van Nelissen doorkruist de komende weken het hele land onder[…]

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele