Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Beste houthakkers uit de Benelux verzamelen in Oudenaarde

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Beste houthakkers uit de Benelux verzamelen in Oudenaarde

Koen Martens of Belgium performs during the Stihl Timbersports Benelux Championship in Kronenberg, Netherlands on September 02, 2018.

© Free image for editorial usage only: Photo by Andreas Schaad//Limex ImagesNOT FOR SALE, NO MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

De beste houthakkers uit de Benelux nemen het op zaterdag 21 september vanaf 15 uur tegen elkaar op tijdens het Stihl Timbersports Benelux Kampioenschap 2019. Ze strijden om de Benelux titel en een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november. 

De strijdarena ligt dit jaar in Oudenaarde waar op dat moment De Werktuigendagen plaatsvinden. Dit tweedaagse openluchtevenement is tevens de gastheer van de European Trophy en een houthakwedstrijd voor rookies en eentje voor dames.
 
 
De houthakkers moeten zichzelf bewijzen in zes zaag- en bijldisciplines. Een zware opdracht waarbij een optimale combinatie van techniek, kracht en precisie noodzakelijk zijn om de snelste tijd neer te zetten. Dat het podium Nederlands of Belgisch gekleurd zal zijn is nu al zeker. Dit jaar treden zeven Belgen en zeven Nederlanders aan; houthakkers uit Luxemburg ontbreken. 
 
De Belg Koen Martens werd vorig jaar voor het eerst Beneluxkampioen en claimt de favorietenrol. Ook de Belg Maarten Cuvelier die vorig jaar zesde eindigde is een topfavoriet. David Bergen, die acht Belgische en drie Benelux titels op zijn naam heeft staan, neemt dit jaar niet deel. Bij de Nederlanders is viervoudig Beneluxkampioen Rik van Drielen een te duchten concurrent. Ook Ben Terpstra, Martijn Harms en Edwin Dost zijn grote kanshebbers om een plek in de top vijf te bemachtigen.
 
 
Ook de beste Europese houthakkers zullen het tegen elkaar opnemen tijdens de European Trophy op zondag 22 september vanaf 14 uur. Zes van hen zullen zich kwalificeren zich voor de Champions Tropy 2020 waar ze strijden tegen de beste sporthouthakkers ter wereld in een loodzwaar parcours van vier opeenvolgende disciplines: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck en Standing Block Chop.
 
 
Voor het eerst in de geschiedenis van de Benelux competitie wordt ook een wedstrijd voor rookies (nieuwelingen) en eentje voor dames georganiseerd. De rookies geven het beste van zichzelf op zaterdag 21 september om 10.30 uur en proberen een ticket in het landenteam te bemachtigen. Aansluitend is er de dameswedstrijd waarbij twee Belgische en twee Nederlandse vrouwen hun kettingzaag en bijl bovenhalen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vangaever levert 'outstanding performance' met Bobcat

Vangaever levert 'outstanding performance' met Bobcat

Bobcat-dealer Vangaever kreeg zopas een award voor zijn ‘outstanding performance’ voor het merk in coronajaar 2020. Het bedrijf met hoofdzetel in Waregem wordt door Bobcat aangeduid als ‘best in class’ voor Europa, het[…]

18/05/2021 | MatexpoKnikladers
Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

The Ponderosa verhuist naar Deinze

The Ponderosa verhuist naar Deinze

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Meer artikels