Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Foto: Brisbane City Council – Artist impression.

Het 'Connect Brisbane'-team, geleid door Besix Watpac, mag de Kangaroo Point Green Bridge in Brisbane (Australië) ontwerpen en bouwen. Het nieuws werd aangekondigd door Adrian Schrinner, de burgemeester van Brisbane.
Het contract, met een waarde van 140 miljoen Australische dollar (omgerekend ongeveer 88,5 miljoen €), omvat de bouw van een 460 m lange voetgangersbrug, één van de langste kabelbruggen ter wereld. De brug, die volgens de burgemeester een ‘game-changer’ voor de stad is, moet een hoogtepunt voor Brisbane worden.
 
De brug zal een efficiënte mobiliteitsoplossing bieden voor voetgangers en fietsers en Kangaroo Point rechtstreeks verbinden met het centrale zakendistrict van Brisbane. Zonnepanelen zullen ervoor zorgen dat het hele pad over de brug in de schaduw ligt. De infrastructuur zal ook publieke faciliteiten omvatten, waaronder een restaurant boven het water en uitkijkplatforms.
 
De werkzaamheden beginnen eind dit jaar en de oplevering is gepland voor de tweede helft van 2023. Er wordt momenteel gewerkt aan een gedetailleerde planning om de hinder aan beide zijden van de rivier tijdens de bouwfasen tot een minimum te beperken.
“Ons team, onder leiding van Bram Gruwez, zal de samenwerking met vertegenwoordigers van het stadsbestuur van Brisbane onmiddellijk aanvatten. In overeenstemming met haar sociaal engagement zal Besix Watpac de betrokkenheid van lokale partners, onderaannemers en leveranciers maximaliseren”.
 
“40% van de leveranciers zal afkomstig zijn uit de lokale overheidsregio Brisbane en meer dan 90% uit het zuidoosten van Queensland. Op het vlak van tewerkstelling hebben we er ons ook toe verbonden om een minimum van 5% inheemse werknemers aan te werven”, aldus Drew Brockhurst, general manager van Besix Watpac.
 
“We zijn trots om mee te kunnen werken aan zo'n iconische infrastructuur als de Kangaroo Point Green Bridge. Samen met onze partners, die ik bedank voor de kwaliteit van hun werk de afgelopen maanden, zullen we de stad Brisbane en haar inwoners een uitstekende infrastructuur bezorgen die zowel elegant en indrukwekkend is als uiterst nuttig voor de mobiliteit”, reageerde Pierre Sironval, Deputy CEO van Besix Group op het nieuws.
 
“De Kangaroo Point Green Bridge zal ook symbool staan voor de groei van Besix Watpac in Australië en de succesvolle combinatie van haar expertise met die van Besix Group in engineering en constructie. Tot slot wil ik onze klant, de stad Brisbane, waar Besix Watpac sinds haar oprichting gevestigd is, van harte bedanken voor haar vertrouwen in ons bedrijf”, besluit Pierre Sironval.
Foto’s: Brisbane City Council – Artist impression.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

FC Barcelona heeft indrukwekkende bouwplannen

FC Barcelona heeft indrukwekkende bouwplannen

Niet alleen bij Club Brugge hebben ze plannen voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. FC Barcelona heeft een plan voor een nieuw Camp Nou. De renovatie en uitbreiding zou ongeveer 900 miljoen € mogen kosten en past in een totaalplan van[…]

DEME plaatst windturbinefunderingen in Massachusetts

DEME plaatst windturbinefunderingen in Massachusetts

Belgisch paviljoen klaar voor Wereldexpo in Dubai

Belgisch paviljoen klaar voor Wereldexpo in Dubai

Belgische groep bouwt drie woonzorgcentra in Spanje

Belgische groep bouwt drie woonzorgcentra in Spanje

Meer artikels