Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix Watpac ontwerpt en bouwt iconische brug in Brisbane

Foto: Brisbane City Council – Artist impression.

Het 'Connect Brisbane'-team, geleid door Besix Watpac, mag de Kangaroo Point Green Bridge in Brisbane (Australië) ontwerpen en bouwen. Het nieuws werd aangekondigd door Adrian Schrinner, de burgemeester van Brisbane.
Het contract, met een waarde van 140 miljoen Australische dollar (omgerekend ongeveer 88,5 miljoen €), omvat de bouw van een 460 m lange voetgangersbrug, één van de langste kabelbruggen ter wereld. De brug, die volgens de burgemeester een ‘game-changer’ voor de stad is, moet een hoogtepunt voor Brisbane worden.
 
De brug zal een efficiënte mobiliteitsoplossing bieden voor voetgangers en fietsers en Kangaroo Point rechtstreeks verbinden met het centrale zakendistrict van Brisbane. Zonnepanelen zullen ervoor zorgen dat het hele pad over de brug in de schaduw ligt. De infrastructuur zal ook publieke faciliteiten omvatten, waaronder een restaurant boven het water en uitkijkplatforms.
 
De werkzaamheden beginnen eind dit jaar en de oplevering is gepland voor de tweede helft van 2023. Er wordt momenteel gewerkt aan een gedetailleerde planning om de hinder aan beide zijden van de rivier tijdens de bouwfasen tot een minimum te beperken.
“Ons team, onder leiding van Bram Gruwez, zal de samenwerking met vertegenwoordigers van het stadsbestuur van Brisbane onmiddellijk aanvatten. In overeenstemming met haar sociaal engagement zal Besix Watpac de betrokkenheid van lokale partners, onderaannemers en leveranciers maximaliseren”.
 
“40% van de leveranciers zal afkomstig zijn uit de lokale overheidsregio Brisbane en meer dan 90% uit het zuidoosten van Queensland. Op het vlak van tewerkstelling hebben we er ons ook toe verbonden om een minimum van 5% inheemse werknemers aan te werven”, aldus Drew Brockhurst, general manager van Besix Watpac.
 
“We zijn trots om mee te kunnen werken aan zo'n iconische infrastructuur als de Kangaroo Point Green Bridge. Samen met onze partners, die ik bedank voor de kwaliteit van hun werk de afgelopen maanden, zullen we de stad Brisbane en haar inwoners een uitstekende infrastructuur bezorgen die zowel elegant en indrukwekkend is als uiterst nuttig voor de mobiliteit”, reageerde Pierre Sironval, Deputy CEO van Besix Group op het nieuws.
 
“De Kangaroo Point Green Bridge zal ook symbool staan voor de groei van Besix Watpac in Australië en de succesvolle combinatie van haar expertise met die van Besix Group in engineering en constructie. Tot slot wil ik onze klant, de stad Brisbane, waar Besix Watpac sinds haar oprichting gevestigd is, van harte bedanken voor haar vertrouwen in ons bedrijf”, besluit Pierre Sironval.
Foto’s: Brisbane City Council – Artist impression.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix bouwt hoogste toren van Afrika

Besix bouwt hoogste toren van Afrika

Besix zal in Abidjan (Ivoorkust) de hoogste toren van Afrika bouwen. De opdracht komt van het Ivoriaanse Ministerie voor Bouw, Huisvesting en Stedenbouw en verloopt in samenwerking met PFO Africa. Besix is verantwoordelijk voor het beheer van[…]

07/07/2021 | ProjectenBesix
Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Orderboek CFE blijft stabiel met 1,45 miljard €

Rome probeert duizenden iconische pijnbomen te redden

Rome probeert duizenden iconische pijnbomen te redden

Verwaarloosd plein in centrum Göteborg wordt groene oase

Verwaarloosd plein in centrum Göteborg wordt groene oase

Meer artikels