Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix realiseert nieuwbouw voor Antwerpse politie

Besix realiseert nieuwbouw voor Antwerpse politie

Dankzij de bouw van het multifunctioneel wooncomplex Cadiz op Het Eilandje en van de hoogste woontoren van de stad (Parktoren) is Besix geen onbekende in Antwerpen.

Nu levert de bouwgroep met de bouw van het nieuwe mastergebouw voor de Antwerpse politie op de site van de voormalige Post in Berchem opnieuw een belangrijke bijdrage aan de Antwerpse horizon.

In november 2017 kreeg Besix het contract toegewezen voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de Antwerpse lokale politie. De ontwikkelaar van dit project is IRET Development en de opdrachtgever is AG Vespa. Het contract omvat de bouw in 29 maanden van twee torens met elk negen verdiepingen, aan elkaar verbonden door een vier verdiepingen tellende centrale kern. Het complex zal plaats bieden aan zowat 14.000 m² kantoorruimte, 400 parkeerplaatsen, 500 fietsenstallingen en 2.200 werkposten. Het wordt een passiefbouw die bovendien zal beschikken over een groendak.

De ondertekening van het contract betekende meteen de start van de eerste bouwfase, waarvan de oplevering al voorzien is voor het voorjaar van 2020. De bouwkost bedraagt ongeveer 90 miljoen €.

Het Mastergebouw komt op de site van Post X (tussen de Ring, de Singel en de Borsbeeksebrug), een terrein dat Besix ondertussen goed kent aangezien de bouwgroep er al sinds 2015 aan het werk is voor de verwezenlijking van zes passieve kantoorgebouwen.

“Dit project is een kolfje naar onze hand omdat het technische complexiteit combineert met waardecreatie voor de gemeenschap. De toegestane realisatietijd is kort, vooral voor zo’n technisch geavanceerd gebouw, maar onze uitgebreide expertise en gelijkaardige ervaringen op dit gebied zorgen ervoor dat we de termijn zullen kunnen respecteren”, zegt Gunter Egghe, commercieel directeur bij Besix. “We zijn bovendien verheugd te kunnen meewerken aan de ontwikkeling van deze site, die een interessante stadsontwikkeling doormaakt”, vult Karel Vermeersch, deputy general manager bij Besix, aan.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Het schepencollege van Antwerpen legt de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) van de Friendshipsite ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. De stad wil de Friendshipsite op het Eilandje herontwikkelen tot een[…]

17/05/2021 | AntwerpenRUP
Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Meer artikels