Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix presenteert iconisch Quator-gebouw in hartje Brussel

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix presenteert iconisch Quator-gebouw in hartje Brussel

(c) Besix

Aannemer Besix en bouwheer Befimmo kondigen de oplevering aan van het indrukwekkende Quatuor-gebouw in de Brusselse Noordwijk. Het iconische gebouw bestaat uit vier torens die met elkaar verbonden zijn door een grote binnentuin. Deze is toegankelijk voor het publiek en werd ontworpen als een oase van groen en rust. Het project, dat 60.000 m² aan werkruimte biedt, is ontworpen als een passief gebouw en beantwoordt aan de hoogste normen inzake innovatie en milieuprestaties.
De architectuur, ontworpen door Jaspers-Eyers, bestaat uit een elegant, afgerond complex van vier torens die er hetzelfde uitzien, maar verschillen in hoogte: van 5 tot 18 verdiepingen. Naast de kantoorruimte en de centrale tuin biedt Quatuor de bewoners coworking-ruimtes aan die worden beheerd door Silversquare. "Siversquare Kanal", met een oppervlakte van 7.000 m², werd ontworpen door de rijzende ster Lous en de Yakuza, in samenwerking met de teams van Befimmo en Silversquare. Bovendien biedt Quatuor ook rooftop terrassen, bars en restaurants, een fitnessruimte en een cultureel centrum.
 
Het gebouw produceert 30% van zijn energie ter plaatse en voldoet aan de criteria van passiefbouw. Het werd uitgerust met zonnepanelen, regenwaterrecyclagesystemen, hoogwaardige thermische isolatie en geothermische verwarmings- en koelsystemen. Bij de bouw werd voorrang gegeven aan het gebruik van hoogwaardige materialen uit Europa, wat heeft bijgedragen tot een doeltreffende vermindering van de ecologische voetafdruk.
 
Tijdens de ontwerpfase werd voor elk van de vier gebouwen een certificering Breeam "Outstanding" behaald. Deze certificering houdt rekening met de volledige levenscyclus van de gebouwen, van de bouw tot het dagelijks gebruik, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan de levenskwaliteit die de bewoners wordt geboden.

Samen met een toepassing voor een betere gebruikerservaring, biedt Quatuor zijn bewoners ook geavanceerde technologieën die het tot een slim gebouw maken.
 
"Onze teams zijn erin geslaagd een werkomgeving te creëren die volledig past in de hybride werkwereld van vandaag. Het gebouw biedt een totaaloplossing met een combinatie van kantoren, dynamische coworkingruimtes en een waaier aan verschillende diensten. Het is een echte campus waar ideeën tot stand komen en waar individuen en teams zich ten volle kunnen ontplooien. Quatuor zal ook bijdragen tot de herontwikkeling van de Brusselse Noordwijk, een buurt in volle bloei. Ik wil graag alle betrokken teams feliciteren met de realisatie van dit uiterst kwalitatief project, waar we terecht heel trots op mogen zijn.”, zegt Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo.
 
“We zijn trots op de realisatie van een gebouw van zo'n hoge architecturale en milieukwaliteit. Voor Brussel is het een voorbeeld om te volgen op het gebied van nieuwe gebouwen met passieve normen. Ik wil onze teams en partners feliciteren, en in het bijzonder onze klant Befimmo bedanken voor hun vertrouwen gedurende de hele realisatie van dit prachtige project”, aldus Jan Van Steirteghem, general manager van Besix Europe.
 
Quatuor is reeds voorverhuurd, onder meer aan Beobank, Touring en Buy Way Personal Finance. Beobank zal binnenkort al zijn intrede doen in het gebouw waarna Touring en Buy Way in de loop van 2022 volgen. Ook zijn al voor 7.500 m² intentieverklaringen getekend in het Quatuor-project.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Het Brusselse Gewest verleent een bouwvergunning voor de realisatie van een openbare instelling voor jeugdzorg. Die wordt gebouwd op de site van het oude Victor Horta-internaat, op de hoek van de Van Volxemlaan en de Brusselsesteenweg. De[…]

20/06/2022 | ProjectenRenovatie
Vergunning voor nieuwe jeugdherberg in Brussel-centrum

Vergunning voor nieuwe jeugdherberg in Brussel-centrum

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Immobel herontwikkelt hoofdzetel Proximus aan Noordstation

Immobel herontwikkelt hoofdzetel Proximus aan Noordstation

Meer artikels