Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix neemt wegenbouwer Strabag Nederland over

Besix neemt wegenbouwer Strabag Nederland over

De asfaltinstallatie in Roermond. (Foto: Besix)

De Besix Group neemt via haar Belgische dochteronderneming Besix Infra, de wegenbouwactiviteiten van Strabag bv in Nederland over. De overname omvat de overdracht van alle onroerende goederen, de asfaltmenginstallatie, het materieel, de medewerkers en de lopende projecten. De activiteiten zullen integraal worden voortgezet onder de naam Besix Infra Nederland bv.
Besix Infra is een belangrijke speler op de inframarkt in Vlaanderen en Brussel, net zoals haar zusteronderneming Socogetra dat is in Wallonië. Met haar sterke expertise in wegenbouw en complexe rioleringswerken, kende Besix Infra de voorbije jaren een succesvolle groei.
 
Met twee van de drie asfaltproductielocaties dicht bij de Nederlandse grens was Besix Infra op zoek naar mogelijkheden om haar activiteiten uit te breiden naar het zuiden van Nederland. Nu heeft die kans zich aangediend.
 
“De bedoeling is om ook in Nederland wegenbouwactiviteiten te kunnen aannemen, begeleiden en uitvoeren en eigen asfaltproductie en -verwerking te kunnen realiseren, zowel zelfstandig als in geïntegreerde projecten met partners”, zegt Bart Verhulst, managing director van Besix Infra.
 
De activiteiten van het hoogwaardige en goed uitgeruste asfalt- en wegenbouwlaboratorium in Roermond (tot voor de overname gekend onder de naam TPA Nederland) zullen worden voortgezet onder de naam Infra Quality Support. Het realiseren en uitbreiden van de business activiteiten van Besix Infra Nederland gebeurt in de komende jaren in samenwerking met Besix Nederland.
 
Mario Goossens blijft aan als directeur van de overgenomen activiteiten in Roermond en Herten. Hij zal in het realiseren van het strategische plan van Besix Infra Nederland ondersteund worden door Kees van Eijk, de manager Infra van Besix Nederland. “Wij willen de continuïteit behouden en dus blijven opereren vanuit de vestiging in Herten en de asfaltfabriek in Roermond met het huidige personeel en materieel”, aldus van Eijk.
 
“De overname van de activiteiten van Strabag door Besix Infra Nederland is een logische stap in de strategie van Besix Group om in het zuiden van Nederland een eigen wegenbouwactiviteit op te zetten. Dit in aanvulling op en ter versterking van de bestaande activiteiten van Besix Nederland”, besluit Jean Polet, de voorzitter van Besix Infra.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oost-Vlaanderen bestrijdt wateroverlast en verhoogt waterbeschikbaarheid bij droogte

Oost-Vlaanderen bestrijdt wateroverlast en verhoogt waterbeschikbaarheid bij droogte

De provincieraad van Oost-Vlaanderen heeft het ontwerp voor de herinrichting van het overstromingsbekken in de Moerasstraat in Kruisem goedgekeurd. De omgevingsvergunning wordt aangevraagd en er wordt een aannemer gezocht voor de uitvoering van[…]

Antwerpen leidt nieuwkomers op tot grondwerker

Antwerpen leidt nieuwkomers op tot grondwerker

'Eerst het water, de rest komt later'

'Eerst het water, de rest komt later'

23 kandidaten willen Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen worden

23 kandidaten willen Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen worden

Meer artikels