Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix neemt Uniconnect over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Besix neemt Uniconnect over

Besix Group neemt via de Belgische dochteronderneming Van den Berg CR-Invest bvba over. Die vennootschap bestaat uit dochterondernemingen Uniconnect nv en Staffing Algemene Aannemingen bvba, samen de Uniconnectgroep uit Zele, die gesticht werd door en tot voor kort beheerd werd door Chris Raemdonck. De groep is een multidisciplinaire bouwer van netwerkinfrastructuren, gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen, de installatie van glasvezelnetwerken en het maken van huisaansluitingen.

De Uniconnect groep, met een omzet van ongeveer 12 miljoen € in 2017 en ruim 120 medewerkers, is een multidisciplinaire bouwer van netwerkinfrastructuren. Uniconnect is heel complementair voor Van den Berg vooral in de distributiemarkt met raamcontracten. Bovendien zorgt Uniconnect voor bijkomende regionale dekking in België, wat een aanzienlijk voordeel is.

Van den Berg

“Sinds we Van den Berg van de Heijmans groep hebben overgenomen in 2017 is deze onderneming sterk gegroeid. We geven haar bijkomende slagkracht om haar positie op de Belgische markt voort te versterken. De sterke groei in dataverkeer, investeringen in infrastructuur en de verschillende uitbreidingsprojecten in de utiliteitssector zorgen voor gunstige vooruitzichten”, stelt ceo Rik Vandenberghe van Besix Group.

“Van den Berg, dat de jongste jaren sterk is geëvolueerd naar een projectenorganisatie, is door deze overname nog meer een toonaangevende speler in de kabel- en leidingbouw, met belangrijke toepassingen voor de energie-, water- en telecomsectoren”, duidt Jean Polet, general manager van Besix Contracting Europe.

 “De Uniconnect-ondernemingen, die een volle dochters van Van den Berg zullen worden, blijven onafhankelijk vanuit Zele opereren. Chris Raemdonck zal als gedelegeerd bestuurder van Uniconnect ook volop actief blijven en de volgende jaren samen met Van den Berg de groei van de groep helpen uitbouwen”, besluit René Marnef, managing director van Van den Berg.

Watpac

Besix kondigde eerder aan dat zijn raad van bestuur goedkeuring heeft verleend aan een overnamebod op alle aandelen van Watpac Limited, een in Australië gevestigde onderneming die actief is in de burgerlijke bouw en mijnbouwsector en genoteerd staat op de Australische beurs. Besix bezat bij die aankondiging op 29 oktober reeds 28,11% van het aandelenkapitaal van Watpac. De Belgische bouwgroep is sinds 2013 aandeelhouder van Watpac.

Na het afronden van de overname zal Besix zich inzetten om de groeistrategie van Watpac te steunen. Met een nauwere samenwerking en een verhoogd belang zal Besix beter geplaatst zijn om Watpac een reeks voordelen te bieden, zoals toegang tot de engineeringvaardigheden, technische expertise en financiële en operationele middelen van het wereldwijde platform van Besix.

“Momenteel is de motivering voor het samengaan van Watpac en Besix een sterk industrieel project. Daarom werd besloten om het overnamebod rechtstreeks aan de aandee

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Elke week geeft Bouwkroniek het woord aan een CEO uit de brede Belgische bouwsector. Dit keer voelen we Bill Olivier aan de tand, CEO van Loxam Belux.   Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste[…]

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Publireportage

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Meer artikels