Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix neemt Larabo over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Besix neemt Larabo over

De Besix Group neemt via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg het kabel- en leidingbedrijf Larabo bvba uit Zele over. Larabo werd gesticht door en werd tot voor kort beheerd door de familie Raemdonck. Van den Berg werkt al sinds een tiental jaren goed samen met Larabo, dat gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen voor telecomoperatoren en voor nutsbedrijven in Vlaanderen.

Met de telecom- en netwerkbeheerders als belangrijkste klanten, haalde Larabo vorig boekjaar een omzet van meer dan 4 miljoen €; het bedrijf is winstgevend. De sterke groei in dataverkeer, investeringen in tram- en spoorinfrastructuur en de verschillende uitbreidingsprojecten in de utiliteitssector zorgen bovendien voor gunstige vooruitzichten. Larabo werkt vanuit Zele met een zestigtal medewerkers.

Besix nam eind april de Belgische activiteiten van Heijmans over, met als belangrijke dochterondernemingen Van den Berg nv, Heijmans Infra nv en Heijmans Bouw nv. Van den Berg werkte vanaf dan voort onder dezelfde naam; Heijmans Infra kreeg de naam Besix Infra. “Van den Berg, dat de jongste jaren sterk evolueerde naar een projectenorganisatie, is nu via de overname van Larabo nog beter in staat een totaalpakket aan diensten aan te bieden aan onze klanten in de nutssectoren”, verklaren Rik Vandenberghe, ceo van Besix Group, en Jean Polet, general manager Besix Contracting Europe.

“Larabo wordt een 100% dochter van Van den Berg en blijft vanuit Zele onafhankelijk opereren onder zijn eigen naam. De familie Raemdonck zal ook actief blijven en samen met Van den Berg mee blijven bouwen aan de verdere groei van het bedrijf”, aldus René Marnef, gedelegeerd bestuurder van Van den Berg.

De Belgische Besix Group, actief in de bouwsector, vastgoedontwikkeling en concessies, werd opgericht in 1909 en kende de jongste jaren een indrukwekkende groei. De nv Besix, de grootste entiteit, biedt diensten aan in alle fases van bouwprojecten. Bovenop de activiteiten van Besix en de entiteiten Besix Infra, Belemco, Cobelba, Jacques Delens, Socogetra, Van den Berg, Vanhout, Wust, Franki Foundations, Besix Park, Besix Red, Lux TP, West Construct in de Benelux en in Frankrijk is de groep tevens  aanwezig in Oost-Europa, Noord- en Centraal-Afrika, het Midden-Oosten (via Six Construct), in Centraal-Azië en in Australië. Vorig jaar realiseerde de Besix Group een omzet van 2,4 miljard €. Ze stelt 14.000 mensen tewerk in twintig landen, verspreid over vier continenten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

De werken aan het parkeergebouw aan de Keerdoksite in Mechelen, vlakbij de N16, zijn zopas gestart. Het nieuwe parkeergebouw zal een belangrijke landmark vormen op één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Naast de[…]

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Meer artikels