Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix in pps-project Beatrixsluis

Sas van Vreeswijk, het consortium van o.m. de Belgische Besix Group en voorts RebelValley, TDPartners en Heijmans, is door Rijkswaterstaat uit Nederland, te vergelijken met het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer of Waterwegen en Zeekanaal, voorlopig aangewezen als geselecteerde inschrijver voor de realisatie van de derde kolk van de Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal. De financial close van dit dbfm-project is voorzien in het eerste kwartaal van 2016. De werkzaamheden starten vermoedelijk in september van volgend jaar. De werken worden opgeleverd in 2019, waarna de onderhoudsperiode van 27 jaar ingaat.

Sas

Sas van Vreeswijk is een combinatie van de Besix Group, RebelValley en TDP met als belangrijke partners Martens en Van Oord en Agidens. Sas is een speelse verwijzing naar het Belgische aandeel in het consortium; 'sas' is de 'Vlaamse' term voor sluis. Vreeswijk verwijst naar de historische band tussen sluizen, schippers en bewoners in de omgeving.

De derde kolk krijgt een lengte van 270 m en wordt 25 m breed. Hij wordt geschikt voor schepen tot en met CEMT-klasse Vb en met een diepgang tot 4 m. De bouwkost van deze kolk werd enkele jaren geleden begroot op zowat 220 miljoen '.

Met het project wil Rijkswaterstaat in Nieuwegein de doorvaart op het Lekkanaal verbeteren en de wachttijden bij de Beatrixsluis voor binnenvaartschepen verkorten. Het project omvat behalve de realisatie van een derde sluiskolk en de verbreding van het Lekkanaal nog o.a. de aanleg van voorhavens en extra ligplaatsen in het kanaal. Het Lekkanaal, met daarin de Prinses Beatrixsluis, verbindt het Amsterdam-Rijnkanaal met de Lek en is een belangrijke waterweg tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen