Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix Group neemt specialist in automatisering over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix Group neemt specialist in automatisering over

(c) Besix Group

Via zijn dochteronderneming Van den Berg neemt de Besix Group het automatiseringsbedrijf Agidens Infra Automation (AIA) over. De firma, die in 1987 werd opggericht als een divisie van Agidens, is uitgegroeid tot een marktleider in automatisering, afstandsbediening, interconnectiviteit en intelligent energiebeheer voor infrastructuurprojecten, waaronder sluizen, beweegbare bruggen, tunnels, stuwen en pompstations.
AIA heeft vestigingen in Zwijndrecht (België) en Gorinchem (Nederland). Alle 130 medewerkers zullen vanaf midden september 2021 hun functie behouden wanneer de integratie in Van den Berg effectief wordt. De integratie van de expertise van AIA zal Van den Berg en Besix Group in staat stellen om de infrastructuurprojecten die ze ontwerpen en bouwen uit te rusten met geavanceerde digitale oplossingen om zo hun langetermijnwerking en onderhoud te verbeteren.
 
“De complementariteit van Agidens Infra Automation en Van den Berg zal resulteren in een sterkere toegevoegde waarde en een duidelijk concurrentievoordeel in de markt. AIA zal kunnen concurreren in complexere en grotere projecten, ondersteund door een gerenommeerde civiele aannemer, het terugkerende dienstenaanbod verder uitbreiden en profiteren van een groter personeelsbestand en gecombineerde expertise”, zegt Hedwig Maes, CEO van Agidens.
 
“Door het combineren van de diensten van Agidens Infra Automation met onze activiteiten bieden wij onze klanten een aanzienlijke meerwaarde. We bouwden reeds uitstekende infrastructuurwerken, nu kunnen we deze nog ‘slimmer’ maken in het voordeel van hun gebruikers en onze opdrachtgevers. Alle medewerkers van AIA krijgen bij ons de kans om hun uitgebreide expertise verder uit te bouwen”, vult Annick Martin, CEO van Van den Berg aan.

Digitale diensten

De toevoeging van AIA aan Van den Berg past in de snel veranderende trends in openbare infrastructuren. Deze vereisen een grotere integratie tussen aannemers van openbare werken en hun digitale dienstenaanbod om te voldoen aan de hoogste technologische-, milieu- en veiligheidsnormen.
 
Op dit gebied heeft de samenwerking tussen AIA en Van den Berg en Besix Group de voorbije jaren meermaals zijn relevantie bewezen. Dit was het geval bij Besix Nederland voor het leveren van first-class installaties op de Prinses Beatrixsluis, de Limmel- en Heumenkering in Nederland. Samen met Van den Berg werkte AIA ook mee aan de bouw van de Liefkenshoekspoortunnel en aan de grondige modernisering van de Kennedyspoortunnel in België.
 
Naast de kansen die deze overname voor Agidens Infra Automation met zich meebrengt, zal ze ook de weg vrijmaken voor een doorgedreven focus en investeringen in de resterende Agidens-entiteiten.
 
“Deze transactie geeft Agidens International sterke strategische mogelijkheden om verder te investeren in de markt voor procesautomatisering en validatie en om duurzame groei te realiseren binnen de Oil & Gas, Food & Beverage, (Fine) Chemicals en Life Sciences industrieën op internationaal niveau. Deze gerichte strategie zal het bedrijf naar het volgende niveau helpen bij het vergroten van het marktaandeel”, aldus Hedwig Maes.
 
Het Belgische bedrijf Agidens helpt haar klanten bij het verbeteren van processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Agidens richt zich hierbij op de doelmarkten Life Sciences, Food & Beverage, Oil & Gas, (Fine) Chemicals en Infrastructuur. Het engineering- en systeemintegratiebedrijf heeft meer dan 570 mensen in dienst en heeft kantoren in zeven landen: België (hoofdkantoor), Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, de VS en Polen.
 
Ackermans & van Haaren (via AvH Growth Capital NV) en Axe Investments NV zijn de belangrijkste aandeelhouders van het bedrijf.
Van den Berg is een dochteronderneming van Besix Group met een uitgebreide expertise in energie- en datanetwerkinfrastructuren. Het dienstenaanbod omvat het leggen van ondergrondse en bovengrondse kabels en leidingen, horizontaal gestuurde boringen, installatie van hoogspanning en tractie, netwerken en gestructureerde bekabelingssystemen, glasvezelnetwerken, warmtenetten, seininstallaties en bewakingssystemen, huisaansluitingen, tunnel-technische installaties en verkeerstechnieken.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Publireportage

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Meer artikels