Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix en A-Star bouwen 7.000 mini-appartementen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Besix en A-Star bouwen 7.000 mini-appartementen

Rik Vandenberghe (l.) en Ben Van Loo brengen de komende vijf jaar samen 7.000 studio’s op de markt voor korte en langere verblijven.

De komende vijf jaar gaan Besix en A-Star Group uit Mechelen samen 7.000 kleine appartementen bouwen in verschillende grote steden wereldwijd. Ze bundelen hun krachten voor de uitbouw van A-Stay, een gloednieuw concept voor stadsverblijven dat gericht is op expats, millennials, zakenreizigers en toeristen.

De hybride formule omvat oplossingen voor verblijven van één nacht tot een jaar. Elke site met mini-appartementen ligt centraal in een stad, liefst dichtbij een belangrijk spoorwegstation. Tegen betaling kunnen huurders gebruikmaken van extra diensten. Het concept wil een alternatief aanreiken voor de klassieke hotels.

De ontwikkeling van A-Stay ontstond uit de creativiteit van de A-Star Group en de ondernemingszin en internationale voetafdruk van de Besix Group. A-Stay wil een tijdelijke thuis bieden aan de geconnecteerde generatie die altijd onderweg is en steeds zoekt naar duurzame oplossingen en klantgerichte ervaringen, of ze nu reizen voor hun werk of voor hun plezier.  De eerste vier A-Stay-locaties zijn al bekend: voor België zijn dat Antwerpen (Pelikaanstraat) en Diegem (vlakbij de luchthaven), Bursa (vlakbij Istanboel, Turkije) en Chisinau (Moldavië). De eerste 55 studio’s van A-Stay openen in september 2018 in Bursa, in de zomer van 2019 gevolgd door 192 studio’s in Antwerpen.

A-Stay is een onderdeel van de A-Star Group die voornamelijk gespecialiseerd is in residentiële vastgoedontwikkeling en eind 2016 werd opgericht door de huidige voorzitter Ben Van Loo, tevens de mede-oprichter van het sinds 2015 beursgenoteerde Xior Student Housing. Besix en A-Star ondertekenden een partnership en investeren 50/50 in de nieuwe internationale onderneming.

Ik ben zeer enthousiast over dit project, waardoor logeren in de stad helemaal anders wordt. Wij geloven sterk in het unieke concept van A-Stay, een moderne, naar wens aanpasbare en speelse oplossing voor korte, middellange of lange verblijven in de stad. Wij bieden de uitgebreide expertise, de sterkte en de internationale voetafdruk van Besix aan, zodat de A-Stay-formule snel en efficiënt zal kunnen uitbreiden”, zegt Rik Vandenberghe.

“Deze transactie betekent een volgende stap in de ontwikkeling van de A-Star Group en A-Stay. Onze ideeën zijn gebaseerd op de ervaring die we uit de eerste hand hebben opgedaan bij de oprichting van Xior Student Housing. Na de beursgang wilde ik investeringen in vastgoed naar een volgend niveau brengen door in te spelen op de snel veranderende behoeften van millennials, toeristen, zakenreizigers en expats.

A-Stay biedt een antwoord op de toenemende vraag naar korte en langere verblijven in de stad. Het klassieke hotelaanbod beantwoordt niet aan de eisen en hostels beschikken niet over de professionele structuur en veiligheid die hotels bieden”, zegt Ben Van Loo.

Met de in eigen beheer ontwikkelde technologie van A-Stay kunnen gasten alles naar wens regelen via een eenvoudige klik op hun smartphone of tablet, vanaf de reservatie tot het inchecken, van een uitgebreide persoonlijke inrichting van hun kamer tot het niveau van service op maat waarvoor ze willen betalen. Door dit digitale maatwerk kan A-Stay een competitieve prijs aanbieden zonder in te boeten op kwaliteit.

De technologie wordt ook toegepast in het zelf ontwikkelde Property Management System, dat nieuwe normen definieert inzake operationele efficiëntie voor alle aspecten van eigendomsbeheer, waaronder het geïntegreerde beheer van alle smart kamers in elke accommodatie. Moderne technologie (artificiële intelligentie, spraakgestuurde interactie, geavanceerde domotica, enz.) wordt in elke accommodatie geïntegreerd.

Op het gelijkvloers vinden de gasten voeding (in een ‘voedselmuur’, in geautomatiseerde koelkasten en tapkranen), wasserijfaciliteiten en fitnesszalen, evenals vergaderruimtes naast gezellige ontspanningsruimtes met zithoeken en tuinen. De ruimtes om te vergaderen, spelletjes te spelen, een cocktail te drinken en gezond te lunchen lopen perfect over in elkaar. Het concept wil een einde maken aan de anonimiteit van een traditioneel hotel en wil A-Stay doen uitgroeien tot een plek die gasten met tegenzin verlaten.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

Uit een vraag van parlementslid Maxim Veys aan Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappijen slechts een beperkt deel van hun middelen gebruiken voor de bouw en renovatie van sociale woningen.[…]

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Meer artikels