Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix bouwt vijfsterrenhotel in Montenegro

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix bouwt vijfsterrenhotel in Montenegro

De Besix Group en Luštica Development AD gaan samen in Montenegro het Chedi Luštica Bay hotel en de bijhorende residentiële complexen ontwikkelen en bouwen. Besix is al de hoofdaannemer voor de bouw van Luštica Bay, een cultuurtoeristisch dorp dat ontwikkeld wordt in Tivat, op het schiereiland Luštica.

Het Chedi Luštica Bay Montenegro Hotel wordt gebouwd aan de jachthaven en zal na oplevering het grootste vijfsterrenhotel in de regio Boka Bay zijn. Hotelgasten zullen er kunnen genieten van weidse uitzichten op de haven en de Adriatische Zee. Het hotel zal plaats bieden aan 110 kamers, twee restaurants, een bar, een congrescentrum, een buitenzwembad, een luxespa met fitnesscentrum en binnenzwembad en andere faciliteiten.Het ontwerp van het hotel werd geïnspireerd door de bijzondere Montenegrijnse kuststadjes. Besix werkt al sinds 2012 aan het luxeresort Luštica Bay. “Begin 2015 werd de eerste residentiële fase succesvol opgeleverd, waardoor de klant ons ook de tweede en de derde fase toevertrouwde. Die laatste fase gebeurde op ‘design & build’-basis. We zijn tevreden dat ons engagement, ons projectmanagement en onze aanpak Luštica Bay ertoe aanzetten om ons ook deze extra trekpleister te laten realiseren. We zijn vereerd dat we deze nieuwe referentie aan ons palmares van luxueuze hotelontwikkelingen kunnen toevoegen”, verklaart Johan Beerlandt, voorzitter van de raad van bestuur van Besix.“We tekenden zopas een bindend ‘Memorandum of Understanding’, waarmee we het formele kader vastlegden om een tijdelijke vennootschap op te zetten dat het eerste van zeven hotels in het complex zal realiseren, nl. het Chedi Luštica Bay en het bijhorende residentiële vastgoed. Dit samenwerkingsverband bouwt voort op een relatie die de voorbije jaren werd gevormd tijdens het Luštica Bay-project. We zijn tevreden dat de samenwerking tussen onze twee bedrijven nog intenser is geworden. Deze overeenkomst versterkt onze reputatie als een betrouwbare en bekwame ontwikkelingspartner en bevestigt het aantrekkelijke investeringsklimaat dat gecreëerd wordt door het hele project”, besluit Darren Gibson, ceo van Luštica Development.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

In Waregem hebben burgemeester Kurt Vanryckeghem en een vertegenwoordiging van het schepencollege samen met directeur Bart Verschelde van het Waregems Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling en de projectontwikkelaars Steenoven en Eribo, de[…]

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Ontwerpteam BDR-Carton 123 Architecten realiseert Kappaertsite

Ontwerpteam BDR-Carton 123 Architecten realiseert Kappaertsite

Mechelen renoveert leegstaande panden tot sociale huurwoningen

Mechelen renoveert leegstaande panden tot sociale huurwoningen

Meer artikels