Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

(c) Besix

Het Kōtui-team, waarin Besix Watpac de hoofdaannemer is, werd geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van een nieuw overdekt stadion met 25.000 zitplaatsen in Christchurch dat onderdak zal bieden aan grote sportwedstrijden, internationale concerten en kleinere lokale shows en evenementen. Met deze succesvolle aanbesteding voegt Besix nu ook Nieuw-Zeeland toe aan zijn werkterrein.
Het Kōtui team is geselecteerd als voorkeursaannemer voor de realisatie van de nieuwe Canterbury Multi-Use Arena (CMUA) in opdracht van de Christchurch City Council in Nieuw-Zeeland. Kōtui wordt geleid door de in Australië gevestigde aannemer Besix Watpac, dat is de Australische dochteronderneming van Besix Group.
 
De gecombineerde ervaring van de bedrijven binnen Kōtui omvat het ontwerp en de bouw van meer dan 400 stadions wereldwijd. Het team omvat de lokale krachten van Southbase Construction en Fulton Hogan, de plaatselijke specialisten op het gebied van aardbevingsengineering Lewis Bradford, Warren and Mahoney, architecten uit Christchurch en de wereldwijde experts op het gebied van stadionontwerp Populous en Mott MacDonald.
 
“Kōtui is een opmerkelijk team en we zijn er trots op dat we hand in hand kunnen werken met het bestuur van Christchurch en de bevolking van Canterbury om dit belangrijke project tot een goed einde te brengen. De toekenning van dit project is ook een belangrijke mijlpaal voor Besix Watpac en het begin van een nieuw tijdperk voor het bedrijf als een Australische en Nieuw-Zeelandse aannemer. We hebben nu de kans om onze kennis op het vlak van engineering, veiligheid en levering te demonstreren”, zegt Jean-Pol Bouharmont, CEO van Besix Watpac.
 
Het team van Kōtui zal onmiddellijk beginnen met de ontwerp- en onderzoeksfasen. Alvorens de bouw van start gaat, zal er al heel wat activiteit op het terrein zijn, aangezien er grote boorinstallaties worden ingezet om het geotechnisch onderzoek uit te voeren. De bouw van de arena zal naar verwachting begin 2022 van start gaan.
(c) Besix
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

De site Verbeemen in Mechelen staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Het gebied zal transformeren van een leegstaande industriële site, naar een kwalitatieve woonomgeving met buurtpark. De omgevingsvergunning voor de bouw van[…]

22/10/2021 | Mechelen
152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Meer artikels