Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

(c) Besix

Het Kōtui-team, waarin Besix Watpac de hoofdaannemer is, werd geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van een nieuw overdekt stadion met 25.000 zitplaatsen in Christchurch dat onderdak zal bieden aan grote sportwedstrijden, internationale concerten en kleinere lokale shows en evenementen. Met deze succesvolle aanbesteding voegt Besix nu ook Nieuw-Zeeland toe aan zijn werkterrein.
Het Kōtui team is geselecteerd als voorkeursaannemer voor de realisatie van de nieuwe Canterbury Multi-Use Arena (CMUA) in opdracht van de Christchurch City Council in Nieuw-Zeeland. Kōtui wordt geleid door de in Australië gevestigde aannemer Besix Watpac, dat is de Australische dochteronderneming van Besix Group.
 
De gecombineerde ervaring van de bedrijven binnen Kōtui omvat het ontwerp en de bouw van meer dan 400 stadions wereldwijd. Het team omvat de lokale krachten van Southbase Construction en Fulton Hogan, de plaatselijke specialisten op het gebied van aardbevingsengineering Lewis Bradford, Warren and Mahoney, architecten uit Christchurch en de wereldwijde experts op het gebied van stadionontwerp Populous en Mott MacDonald.
 
“Kōtui is een opmerkelijk team en we zijn er trots op dat we hand in hand kunnen werken met het bestuur van Christchurch en de bevolking van Canterbury om dit belangrijke project tot een goed einde te brengen. De toekenning van dit project is ook een belangrijke mijlpaal voor Besix Watpac en het begin van een nieuw tijdperk voor het bedrijf als een Australische en Nieuw-Zeelandse aannemer. We hebben nu de kans om onze kennis op het vlak van engineering, veiligheid en levering te demonstreren”, zegt Jean-Pol Bouharmont, CEO van Besix Watpac.
 
Het team van Kōtui zal onmiddellijk beginnen met de ontwerp- en onderzoeksfasen. Alvorens de bouw van start gaat, zal er al heel wat activiteit op het terrein zijn, aangezien er grote boorinstallaties worden ingezet om het geotechnisch onderzoek uit te voeren. De bouw van de arena zal naar verwachting begin 2022 van start gaan.
(c) Besix
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels