Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

(c) Besix

Het Kōtui-team, waarin Besix Watpac de hoofdaannemer is, werd geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van een nieuw overdekt stadion met 25.000 zitplaatsen in Christchurch dat onderdak zal bieden aan grote sportwedstrijden, internationale concerten en kleinere lokale shows en evenementen. Met deze succesvolle aanbesteding voegt Besix nu ook Nieuw-Zeeland toe aan zijn werkterrein.
Het Kōtui team is geselecteerd als voorkeursaannemer voor de realisatie van de nieuwe Canterbury Multi-Use Arena (CMUA) in opdracht van de Christchurch City Council in Nieuw-Zeeland. Kōtui wordt geleid door de in Australië gevestigde aannemer Besix Watpac, dat is de Australische dochteronderneming van Besix Group.
 
De gecombineerde ervaring van de bedrijven binnen Kōtui omvat het ontwerp en de bouw van meer dan 400 stadions wereldwijd. Het team omvat de lokale krachten van Southbase Construction en Fulton Hogan, de plaatselijke specialisten op het gebied van aardbevingsengineering Lewis Bradford, Warren and Mahoney, architecten uit Christchurch en de wereldwijde experts op het gebied van stadionontwerp Populous en Mott MacDonald.
 
“Kōtui is een opmerkelijk team en we zijn er trots op dat we hand in hand kunnen werken met het bestuur van Christchurch en de bevolking van Canterbury om dit belangrijke project tot een goed einde te brengen. De toekenning van dit project is ook een belangrijke mijlpaal voor Besix Watpac en het begin van een nieuw tijdperk voor het bedrijf als een Australische en Nieuw-Zeelandse aannemer. We hebben nu de kans om onze kennis op het vlak van engineering, veiligheid en levering te demonstreren”, zegt Jean-Pol Bouharmont, CEO van Besix Watpac.
 
Het team van Kōtui zal onmiddellijk beginnen met de ontwerp- en onderzoeksfasen. Alvorens de bouw van start gaat, zal er al heel wat activiteit op het terrein zijn, aangezien er grote boorinstallaties worden ingezet om het geotechnisch onderzoek uit te voeren. De bouw van de arena zal naar verwachting begin 2022 van start gaan.
(c) Besix
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Het schepencollege van Antwerpen legt de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) van de Friendshipsite ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. De stad wil de Friendshipsite op het Eilandje herontwikkelen tot een[…]

17/05/2021 | AntwerpenRUP
Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Meer artikels