Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix bouwt reusachtige afvalenergiecentrale in Dubai

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Besix bouwt reusachtige afvalenergiecentrale in Dubai

(c) Besix Group

Besix bouwt in Dubai samen met Hitachi Zosen Inova een van de grootste afvalenergiecentrales ter wereld. De installatie wordt in één fase gebouwd, zal 1,9 miljoen ton stedelijke afval per jaar verwerken en 200 MW hernieuwbare energie produceren. De faciliteit zal volledig operationeel zijn in 2024. Beide bedrijven zullen in opdracht van Dubai Municipality gedurende 35 jaar ook instaan voor de exploitatie en het onderhoud van de afvalenergiecentrale.
Het project, dat onder leiding staat van Dubai Municipality, omvat een afvalenergiecentrale, gelegen op de voormalige stortplaats van Warsan. De installatie zal 1.900.000 ton vast stedelijk afval per jaar verwerken. Door haar omvang en capaciteit wordt deze installatie een van de grootste ter wereld. Tot 200 MW van de teruggewonnen thermische energie zal aan het lokale net worden geleverd.
 
Dit strategische project vormt een belangrijke bijdrage aan de Dubai Clean Energy Strategy 2050 en het Dubai Plan 2021 om van het Emiraat een van de meest duurzame metropolen ter wereld te maken.

De overeenkomst met Dubai Municipality omvat het ontwerp en de bouw van de faciliteiten, evenals de financiering en een exploitatie- en onderhoudsperiode van 35 jaar.
 
Het complex zal bestaan uit vijf verwerkingslijnen, die in 2023 en 2024 zullen worden opgeleverd. Op het hoogtepunt van de werken zullen 2.500 arbeiders worden ingezet en op de bouwwerf zullen tot zestien torenkranen worden gebruikt, waaronder de grootste torenkranen ter wereld, om de apparatuur in de fabriek te installeren. De eerste bouwwerkzaamheden vorig jaar reeds in gang gezet.
 
“Besix is op drie manieren bij het project betrokken: de investering, de bouw en de exploitatie van de installatie gedurende 35 jaar. We zijn reeds gestart met de bouw en zullen samen met Hitachi Zosen Inova en Dubai Municipality deze faciliteit opleveren en vervolgens exploiteren“, verklaart Pierre Sironval, Chief Operating Officer van BesixGroup.
 
"Het Dubai Centrum voor Afvalverwerking vordert volgens schema. De strategische focus van dit project is om milieubescherming te bereiken, de koolstofuitstoot te verminderen, de stortplaatsen te ontdoen van afval en bij te dragen aan de realisatie van Dubai's strategie om over te schakelen op schone energie”, zegt H.E. Eng. Dawoud Al Hajri, directeur-generaal van Dubai Municipality.
 
Op 25 maart is Dubai Waste Management Company (DWMC), een gespecialiseerd ontwikkelingsvehikel bestaande uit Besix, Tech Group, Hitachi Zosen Inova, Itochu Corporation, Dubal Holding LLC en Dubai Holding Commercial Operations Group LLC, langetermijnovereenkomsten aangegaan voor een projectfinancieringslening voor een totaalbedrag van 900 miljoen dollar (ongeveer 764 miljoen €).
 
Na het waterzuiveringsstation van Jebel Ali in Dubai, het ISTP2-project van Abu Dhabi, de riolering van Ajman en de waterzuiveringsinstallatie van Safi in Ajman, en de recente installatie voor brandstof uit afval in Umm Al Quwain, levert Besix Group met de afvalenergiecentrale van Dubai opnieuw een belangrijke bijdrage tot de duurzame strategie van de Verenigde Arabische Emiraten.
   
Foto’s: Besix Group
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME haalt groot contract binnen in het Italiaanse Livorno

DEME uit Zwijndrecht heeft via haar Italiaanse vennootschap SIDRA een groot contract binnengehaald voor de uitvoering van bagger- en kustbeschermingswerken in de haven van Livorno in het westen van het Italiaanse Toscane. Een dergelijk[…]

29/03/2022 | DEME
Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Oorlog duwt prijzen keramische tegels fors omhoog

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Ufemat: oorlog in Oekraïne beïnvloedt prijzen bouwmaterialen

Meer artikels