Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Gerelateerde onderwerpen :

,
Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Foto: Besix

Het bouwbedrijf PFO Africa uit Ivoorkust, de ontwerper en bouwer van het expositiecentrum van Abidjan (Parc des Expositions), heeft Besix het contract toegekend voor de bouw van de structuur en dakbekleding van het Palais des Congrès.
De werken omvatten het ontwerp, de productie, het transport en de installatie van een driedimensionale structuur van 37 m hoog. Besix is ook verantwoordelijk voor de ruwbouw en de installatie van het dak.
 
Het Palais des Congrès is een ambitieus bouwwerk ontworpen door architect Pierre Fakhoury. Het zal een oppervlakte van 12.000 m² en een capaciteit van 10.000 personen hebben. Er zullen handelsbeurzen, culturele en sportevenementen en internationale conferenties worden georganiseerd.
 
De bouw van het expositiecentrum van Abidjan maakt deel uit van het project Eco-Aérocité dat door het Ivoriaanse Ministerie van Handel en Industrie is ontwikkeld.
 
Het doel van het complex, dat zich vlakbij de internationale luchthaven Félix Houphouët Boigny bevindt, is om er eersteklas economische activiteiten te organiseren die gemakkelijk toegankelijk zijn voor buitenlandse bezoekers.
 
Naast het expositiecentrum zullen er in het Eco-Aérocité kantoren, hotels, winkels en woningen te vinden zijn. Er wordt gefocust op een bosrijke omgeving waarbij rekening gehouden wordt met de lokale flora.
 
Voor Besix is dit het derde project in Ivoorkust dat door PFO Africa, het belangrijkste bouwbedrijf van het land, wordt geleid. Zo bouwde Besix in La Mé mee aan één van de grootste drinkwaterzuiveringsinstallaties van de regio. Die installatie voorziet het grote Abidjan van drinkwater. Besix is in Abidjan eveneens begonnen aan de werken voor de F-toren, de hoogste toren van Afrika. Ook die werd ontworpen door Pierre Fakhoury.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Infinity Bridge opgeleverd in Dubai

Infinity Bridge opgeleverd in Dubai

Six Construct, de dochteronderneming van de Besix Group in het Midden-Oosten, heeft de Infinity Bridge opgeleverd aan haar klant, de Dubai Road & Transport Authority (RTA). De 295 mlange brug rijst 15,5 m boven de Dubai Creek uit en verbindt[…]

26/01/2022 | Besix
DEME koopt Noors offshore installatieschip

DEME koopt Noors offshore installatieschip

Team KCAP ontwerpt masterplan voor Kevlavik Airport Area in IJsland

Team KCAP ontwerpt masterplan voor Kevlavik Airport Area in IJsland

'Prijsdruk voor bouwmaterialen zal afnemen in 2022'

'Prijsdruk voor bouwmaterialen zal afnemen in 2022'

Meer artikels