Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Besix bouwt mee aan Expo 2020 in Dubai

Gerelateerde onderwerpen :

,
Besix bouwt mee aan Expo 2020 in Dubai

Wereldtentoonstellingen zijn grote internationale exposities die sinds 1851 in verschillende landen gehouden worden en waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele, architecturale en technische ontwikkeling en vooruitgang.

Het Belgische bouwbedrijf Besix mag in Dubai de infrastructuur aanleggen voor de wereldtentoonstelling Expo 2020. Het gaat om een contract van 85 miljoen €. Daarvan gaat de helft naar Besix, dat zal meehelpen aan de opbouw van een compleet nieuwe stad in de woestijn. Besix zal de straten aanleggen, inclusief verlichting en nutsvoorzieningen. In een volgende fase zullen voor de komende wereldexpo in Dubai nog meer aanbestedingen worden uitgeschreven.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) maakten reeds tijdens de vorige wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan reclame voor de 35ste universele wereldtentoonstelling die in 2020 in hun thuisland wordt gehouden. Ze deden dat vanuit een enorm paviljoen (foto), ontworpen door het bekende architectenbureau Foster + Partners, dat gebouwd was als een hedendaagse herinterpretatie van een woestijnstad en de ervaring opriep van het wandelen door smalle straten en steegjes in een Arabische stad. Het was een uitdaging om een ontwerp te maken dat geschikt is voor twee klimaten, want men wilde het paviljoen in Dubai reconstrueren. Bij de bouw van het complex werden materialen gebruikt die de verschillende tinten woestijnzand in de Emiraten vertegenwoordigen.

Wereldtentoonstellingen zijn grote internationale exposities die sinds 1851 in verschillende landen gehouden worden en waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele, architecturale en technische ontwikkeling en vooruitgang. Tegelijk worden ook de internationale handelsbetrekkingen en relaties bevorderd. Belangrijke uitvindingen zoals de eerste telefoon, de auto en de platenspeler werden allemaal op een wereldtentoonstelling aan de wereld gepresenteerd. Vaak blijft van een universele wereldtentoonstelling een gebouw of kunstwerk behouden, zoals de Eiffeltoren in Parijs (1889) of het Atomium in Brussel (1958).

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Bouwonderneming Besix wint het contract voor de vernieuwing van een 1,46 km lange kademuur langs de rechteroever van het Albertkanaal in Schoten. Het gaat om een project van de Vlaamse Waterweg ter waarde van 8,3 miljoen €. De werken[…]

15/01/2021 | ProjectenBesix
Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Meer artikels