Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Berlijn: 700 woningen aan Mauerpark

De senaat van Berlijn heeft zopas een plan aangenomen dat duidelijkheid brengt over een uitbreidingszone voor het Mauerpark. De zone ligt langs de vroegere Berlijnse muur en wacht al 20 jaar op een nieuwe bestemming. Het Mauerpark kan met 7 ha verdubbelen in oppervlakte. Het saldo van het uitbreidingsgebied wordt ingericht als woonzone. Er zal plaats zijn voor bijna 700 woningen voor verschillende doelgroepen. Als geen nieuwe hindernissen opduiken, kunnen de werkzaamheden na deze zomer starten.

Parkzone

Lange tijd werd het uitbreidingsgebied door actiegroepen in zijn geheel 'opgeëist' als parkzone, maar de senaat van Berlijn besliste er zopas anders over. In het noorden van de uitbreidingszone komen 678 woningen op 3,5 ha: 219 studentenwoningen, 43 seniorenwoningen en 416 klassieke woningen, verdeeld over vijf bouwblokken met ondergrondse parkeerplaatsen. Voorts krijgt deze nieuwe wijk een kinderdagverblijf met 80 plaatsen. Voor kantoren of grote winkels zal er geen plaats zijn, wel voor een aantal buurtwinkels.

Het masterplan werd getekend door Lorenzen und Partner uit Berlijn. De bouwblokken worden ontworpen door Nöfer Architekten, Feddersen Architekten en Claus Neumann Architekten uit Berlijn en Fuchshuber Architekten uit Leipzig.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector riskeert Europese steun mis te lopen

Bouwsector riskeert Europese steun mis te lopen

Voor de relance van de Europese economie voorziet de Europese commissie in een herstelfonds van 750 miljard € waarvan ongeveer 5 miljard € voor België. De Europese commissie geeft daarbij zelf aan dat een groot deel van de[…]

23/09/2020 | Confederatie BouwEuropa
Kortrijk: brandweerkazerne wordt nieuwe Deelfabriek

Kortrijk: brandweerkazerne wordt nieuwe Deelfabriek

Techni-Mat gaat door!

Techni-Mat gaat door!

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan