Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Berg van Barmhartigheid gerenoveerd

Gerelateerde onderwerpen :

Berg van Barmhartigheid gerenoveerd

Het bekende pandhuis De Berg van Barmhartigheid in Brussel is gerenoveerd. Begin 2002 werden de lokalen reeds aangepakt. Die eerste fase concentreerde zich op de linkervleugel van het gebouw die de loketten gelinkt aan de leningsactiviteit, de administratieve diensten, de gerobotiseerde opslag die 60.000 panden kan herbergen, twee verdiepingen voor manuele opslag en een archiveringsverdieping groepeert.

Begin 2013 werd een conventie gesloten met het bureau Arter uit Brussel voor de renovatie van de rechtervleugel. Daarbij horen de reorganisatie van de verkoop- en tentoonstellingsruimtes, de oprichting van vier nieuwe opslagverdiepingen, de inrichting van twee tentoonstellingsruimtes gewijd aan plastische kunst en de creatie van een museale ruimte. De helft van deze renovaties werd gefinancierd met eigen fondsen, voor de andere helft werd geleend.

Naast deze deze structurele inrichtingen werden ook 126 fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd door de firma Nizet voor een bedrag van 70.000 ', btw inbegrepen. De installatie wordt op acht jaar afgeschreven. De panelen hebben een gewaarborgde productie gedurende 25 jaar. De totale productie bedraagt 29.000 kWh of een vierde van de jaarlijkse noden van de Berg van Barmhartigheid.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Meer dan een jaar nu al betrekken de zowat 300 leerlingen, leraars en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school, maar wilde omwille van het pedagogische concept[…]

27/02/2021 | ScholenAkoestiek
Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Meer artikels