Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Beltrami vernieuwt toonzaal

Beltrami vernieuwt toonzaal

Natuursteengroothandel Beltrami uit Harelbeke opende op 2 februari zijn grotendeels vernieuwde showroom (foto) met tal van nieuwe en exclusieve natuursteensoorten, afwerkingen en formaten. 'Het is de tweede grondige aanpassing sinds de opening van deze toonzaal in 2010. De evoluties en innovaties in onze sector volgen elkaar snel op. We introduceren dit keer meer dan 30 nieuwe en exclusieve materialen. Er wordt ook aandacht besteed aan de vele mogelijkheden inzake afwerking in Belgische blauwe hardsteen. Wij werken al meer dan 20 jaar samen met de Car­rières du Hainaut uit Soignies. Vooral de Enoskin-uitvoering vind ik persoonlijk heel mooi en natuurlijk', meldt zaakvoerder Herwig Callewier.

Wandstrips

Beltrami heeft ook partnerships met verschillende Italiaanse topproducenten van exclusieve marmers en granieten.

Uit de collectie van Antolini worden o.m. de Opal Ice, Brown Antique en Brown Silk voorgesteld. Het Stone­skin-gamma van fijne gekloven wandstrips in plaketvorm werd uitgebreid met drie Turkse travertins.

Er zijn nu ook 'mini-panels' met fijne reepjes Chinese leisteen en in het mozaïekgamma komen er twee nieuwe types, namelijk gekloven blokjes van 4 bij 1 cm en de spectaculaire bamboo-reeks bij.

De prijzen voor natuursteen zijn de voorbije decennia fors gedaald enerzijds door nieuwe productiemethodes en anderzijds door de globalisering van de handel. Beltrami verkoopt uitsluitend via professionals. De showroom is op maandag, woensdag en vrijdag doorlopend open van 9 tot 17 u en op zaterdag van 9 tot 13 u.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Het Brugse Minnewaterpark vormt voor heel wat bezoekers de toegangspoort tot de stad. “Het park is er om te genieten:  het hele jaar door en in het bijzonder tijdens de twee festivals waar de Bruggeling elk jaar naar uitkijkt. Een[…]

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken