Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Belisol opnieuw volledig in Belgische handen

Belisol opnieuw volledig in Belgische handen

De ramen- en deurenspecialist Belisol wordt opnieuw volledig Belgisch. Oprichter en bestuursvoorzitter Eugène Alen neemt het belang van 50% over dat de Franse Altrya-groep sinds 2009 in Belisol had. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Dit jaar mikt Belisol op een omzetstijging van ongeveer 10%. Vooral in Nederland en Frankrijk is de groei sterk.

Er is voldoende familiale opvolging om Belisol autonoom voort uit te bouwen. De dochters Patricia en Isabelle Alen en de schoonzonen Nicolas Thiel en Michiel Odeurs van Eugène Alen zullen de uitbouw van de bedrijvengroep verzorgen. Zij hebben evenals echtgenote Lieve Alen reeds een managementfunctie in de Belisol-groep. Ook de derde dochter van Eugène Alen zal op termijn het bedrijf vervoegen.

'Toen mijn twee medevennoten in 2009 om redenen van pensionering uit het bedrijf stapten, zocht ik een sterke partner om hun aandelen over te nemen en tegelijk Belisol naar een hoger niveau te tillen. Al vrij snel vond ik de Franse sec­torgenoot Atrya-groep bereid om voor de helft te participeren in ons bedrijf. Samen hebben we doorheen de jaren heel wat innovatieve projecten opgezet. We nemen nu in alle vriendschap opnieuw afscheid van elkaar', verklaart Eugène Alen.

'Inmiddels hebben we voldoende familiale opvolging om Belisol autonoom voort uit te bouwen. We houden graag de touwtjes in handen om onze visie op de ontwikkeling van het bedrijf te realiseren. We zien de toekomst heel positief tegemoet omdat alle factoren, gaande van de goede merkbekendheid, over het uitgebouwde dealernetwerk tot de appreciatie van de klanten ons veel vertrouwen geven', aldus Alen.

De Belisol-groep gelooft sterk in de verdere groei. 'We lanceren in september een gamma van nieuwe producten in kunststof, wat ongetwijfeld een positieve impact zal hebben op onze cijfers van 2016. We merken bovendien dat de markt na een periode van crisis opnieuw aantrekt. Zo mikken we dit jaar op een omzetstijging van ongeveer 10%. Vooral in Nederland en Frankrijk groeien we sterk, in dit laatste land vooral door de fiscale gunstmaatregelen die daar nog van kracht zijn. Onze ambitie is, naast de gestage groei van de Belgische en Nederlandse markt, vooral om in Frankrijk voort te bouwen op het bestaande succes', legt Patricia Alen uit.

Belisol werd ruim dertig jaar geleden opgericht en is gespecialiseerd in het plaatsen van ramen, deuren en andere producten in pvc, aluminium en hout. De Belisolgroep bestaat uit 106 eigen en franchisewinkels in België, Nederland en Frankrijk en haalde vorig jaar een geconsolideerde omzet van 107 miljoen '.

Het hele bedrijf, inclusief de franchisenemers, stelt samen een duizendtal mensen tewerk. Dagelijks kiezen ongeveer 150 klanten in binnen- en buitenland voor ramen en deuren van Belisol.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring